Lamač už má rozpočet na rok 2009

6.2.2009
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavský Lamač má rozpočet na tento rok, po vyše mesiaci tak už nie je v rozpočtovom provizóriu. Rozhodli o tom miestni poslanci po viac ako hodinovej diskusii vo štvrtok na zasadaní zastupiteľstva.

Celkový rozpočet je zostavený ako schodkový, pričom schodok okolo 410-tisíc € bude vykrytý z naakumulovaných zdrojov z minulých rokov - takmer 498-tisíc €. Celkové príjmy predstavujú 2 085 424 €, výdavky sa odhadujú na 2 495 439 €. Bežný rozpočet je navrhnutý ako prebytkový, pričom prebytok bude použitý na kapitálové výdavky bežného rozpočtu.

Tohtoročnými prioritami Lamača sú napríklad rekonštrukcia zdravotného strediska na Malokarpatskom námestí, materskej škôlky na Heyrovského ulici, obnova Zhorínskej ulice či sprevádzkovanie novej budovy miestneho úradu. Rekonštrukcia zdravotného strediska, interiéru budovy aj sociálnych zariadení by mala stáť 16,5-tisíca €, obnova MŠ okolo 232-tisíca €, na dobudovanie Zhorínskej ulice by sa malo použiť približne 333-tisíc €.

Mestská časť plánuje do konca marca sprevádzkovať nové priestory v bývalej budove VÚB na Malokarpatskom námestí pre pôsobenie miestneho úradu, náklady na rekonštrukciu budovy aj zasadačky v priestoroch kina sa pohybujú okolo 166-tisíc €.

Poslanci schválili aj doplňujúce návrhy - na rekonštrukciu ihrísk pôjde 33-tisíc €, na obnovu Vrančovičovej ulice rovnaká čiastka a na nákup techniky plánujú použiť 16,5-tisíca €.

Lamač bol od januára v rozpočtovom provizóriu, čo znamená, že hospodáril s jednou dvanástinou minuloročného rozpočtu. Lamač mal pripravený rozpočet podľa iného koeficientu prerozdeľovania podielových daní od hlavného mesta, mestskí poslanci však na decembrovom rokovaní hlasovaním rozhodli o tom, že bude nižší. Namiesto koeficientu 1,89 bude len 1,43. Preto podľa lamačskej starostky Oľgy Keltošovej nestihli prerobiť a pripraviť nový návrh rozpočtu na rok 2009. Pre kvalitné a seriózne spracovanie sme potrebovali viac času, dodala. Rozpočet je výhľadový aj na roky 2010 a 2011.

(sita)

Páčil sa vám článok?