Lamačskí poslanci o rozpočte na tento rok

5.2.2009
0
Páčil sa vám článok?

Návrhom tohtoročného rozpočtu s výhľadom na roky 2010 a 2011 by sa mali zaoberať poslanci bratislavského Lamača na štvrtkovom zasadaní zastupiteľstva. Mestská časť je od januára v rozpočtovom provizóriu, čo znamená, že hospodári s jednou dvanástinou minuloročného rozpočtu.

Lamač mal pripravený rozpočet podľa iného koeficientu prerozdeľovania podielových daní od hlavného mesta, mestskí poslanci však na decembrovom rokovaní hlasovaním rozhodli o tom, že bude nižší. Namiesto koeficientu 1,89 bude len 1,43. Preto podľa lamačskej starostky Oľgy Keltošovej nestihli prerobiť a pripraviť nový návrh rozpočtu na rok 2009. Pre kvalitné a seriózne spracovanie potrebovali viac času, dodala.

Na programe je aj návrh všeobecne záväzného nariadenia o bližších podmienkach poskytovania finančných prostriedkov na zabezpečenie opatrení sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately, návrh na nakladanie s nehnuteľným majetkom, či návrh rekonštrukcie obecnej kroniky Lamač za roky 1989 až 1998.

Poslanci sa budú zaoberať aj návrhom inštitucionálneho odčlenenia materskej školy a školskej jedálne od základnej školy, informatívnou správou ku kontajnerovým stojiskám, o poskytovaní opatrovateľskej služby za štvrtý kvartál minulého roka aj situačnou správou mestskej polície za december 2008.

(sita)

Páčil sa vám článok?