Vylúčení členovia založili občianske združenie

3.2.2009
0
Páčil sa vám článok?

Vylúčení a nepreregistrovaní členovia SDKÚ-DS z Bratislavského kraja založili občianske združenie - Občianske kluby. Na prvej valnej hromade združenia bol za predsedu zvolený Valentín Mikuš. Združenie má 83 zakladajúcich členov.

OZ Občianske kluby nadväzuje na iniciatívu Občianskych klubov, ktoré vznikali v bratislavských miestnych, mestskom a krajskom zastupiteľstve v roku 2008 po odchode poslancov z SDKÚ-DS. "Ambíciou združenia je vyjadrovať sa k veciam verejným v komunálnej politike," povedal dnes Mikuš pre agentúru SITA.

Do konca februára sa majú konať ustanovujúce okresné konferencie združenia v Bratislavskom kraji. OZ chce podľa Mikuša rozšíriť svoju činnosť na celé Slovensko a preto rokujú s niektorými ľuďmi v Košiciach, Trenčíne a v Nitre.

V roku 2008 boli rozpustené miestne zväzy SDKÚ-DS v Bratislavskom kraji. Zrušeniu predchádzalo vylúčenie signatárov výzvy Nastal čas na zmenu. Signatári 5. marca 2008 zverejnili výzvu, v ktorej uviedli, že vo vedení SDKÚ-DS nastal historický čas na zmenu. SDKÚ-DS musí prejaviť modernosť a otvorenosť. Vo vyhlásení sa ďalej uvádza, že zmena je potrebná napriek tomu, že "počas jedného desaťročia sa vďaka SDKÚ-DS a Mikulášovi Dzurindovi na jej čele zmenilo Slovensko na úspešnú a demokratickú krajinu."

(sita)

Páčil sa vám článok?