Karloveskí poslanci v utorok o návrhu rozpočtu

3.2.2009
0
Páčil sa vám článok?

Rozpočtom bratislavskej Karlovej Vsi na tento rok s výhľadom na roky 2010 a 2011 by sa mali v utorok zaoberať poslanci na zasadnutí miestneho zastupiteľstva.

Mestská časť je od januára v rozpočtovom provizóriu, keďže poslanecký zbor v polovici decembra minulého roka materiál neschválil. Materiál vtedy skritizovala nielen miestna kontrolórka Janka Mahďáková, ale aj viacero poslancov. Podľa kontrolórky bol rozpočet opäť pripravený v rozpore so zákonom, zároveň poukázala na príliš vysoké čerpanie rezervného fondu.

Na množstvo chýb v materiáli poukázalo aj niekoľko poslancov, čo niektorí z nich označili za "absolútny vrchol". V rozpočtovom provizóriu bola pritom mestská časť aj začiatkom roka 2008. Vtedy však poslanecký zbor schvaľoval rozpočet Karlovej Vsi na niekoľkokrát, dokonca vznikla komisia na zapracovanie pripomienok zastupiteľstva a spracovanie materiálu.

Na programe zastupiteľstva je aj informácia o výsledku kontroly hospodárenia miestnej samosprávy Najvyšším kontrolným úradom (NKÚ) a Daňovým úradom Bratislava IV, Štatút Fondu tepelného hospodárstva, Urbanistická štúdia Krčace-Dúbravka či dodatok zásad hospodárenia s mestským majetkom zvereným mestskej časti a s majetkom mestskej časti.

(sita)

Páčil sa vám článok?