Poslanci mali výhrady k dorovnaniu výstavby depa

30.1.2009
0
Páčil sa vám článok?

Materiál o finančnom vyrovnaní dobudovania nového centrálneho autobusového depa Dopravného podniku Bratislavy (DPB) v mestskej časti Petržalka stiahla z rokovania mestských poslancov riaditeľka magistrátu Anna Pavlovičová.

Ide o sumu 418.549 eur (12,6 milióna Sk), o ktorú sa mali navýšiť aj kapitálové výdavky rozpočtu mesta na rok 2009.

Primátor Bratislavy Andrej Ďurkovský uviedol, že materiál treba doplniť a mohol by byť predložený na budúce rokovanie. Jeho stiahnutiu predchádzala diskusia viacerých poslancov o oprávnenosti rozšírenia pôvodného projektu depa zo strany mestského dopravcu.

Oproti schválenú projektu sa navyše rozšírila vrátnica, dobudovali sa odvodňovacie žľaby, kanálové zdviháky, zmena systému čerpacej stanice a ďalšie technológie za celkovo 418.549 eur (12,6 milióna Sk).

Nové centrálne depo DPB postavila spoločnosť Popper Capital, s. s r.o., ako vecné plnenie kúpnej zmluvy s mestom Bratislava na pozemky v Petržalke z roku 2006. Firma ho vybudovala podľa projektu, ktorý odsúhlasil DPB.

Kúpna cena pozemkov bola 6,087 milióna eur (183,4 milióna Sk). Depo bolo odovzdané DPB a prešlo z majetku mesta Bratislava 21. júla 2008.

(tasr)

Páčil sa vám článok?