Mesto Bratislava prezentuje svoje organizácie

23.1.2009
0
Páčil sa vám článok?

Mesto Bratislava sa bude aj v tomto roku prezentovať na 15. veľtrhu cestovného ruchu ITF Slovakiatour v petržalskej Inchebe, ktorý sa začal 22. januára 2009.

"Domáci veľtrh je zároveň veľtrhom, na ktorom kľúčovými partnermi hlavného mesta sú mestské organizácie s bohatou škálou svojich služieb a produktov pre návštevníkov, ale aj obyvateľov Bratislavy," uviedla pre TASR Eva Chudinová z magistrátu.

V expozícii mesta sa predstaví jeho sedem organizácií - Bratislavské kultúrne a informačné stredisko, Múzeum a Galéria mesta Bratislavy, Mestská knižnica, Správa telovýchovných a rekreačných zariadení, Zoologická záhrada a Mestské lesy. Múzeum na veľtrhu pokrstí novú knihu.

Na otvorení bratislavskej expozície bude aj primátor hlavného mesta Andrej Ďurkovský. Podľa neho na rozdiel od iných regiónov Slovenska si Bratislava predsavzala predstaviť návštevníkom mesto s jeho typickým mestským prostredím, napríklad iným typom hudby či ponukou tradičných bratislavských makových a orechových rožkov. Preto v stánku s plochou 108 štvorcových metrov bude znieť hudba v podaní sláčikového kvarteta, saxofónu či klavíru. Na štyroch LCD obrazovkách sa objavia najnovšie audiovizuálne prezentácie, nebudú chýbať veľké podsvietené plochy s imidžovými fotografiami a otvorený typický mestský kokteil bar.

"Koncept Bratislavy na tomto veľtrhu je úplne odlišný od prezentácií na ďalších asi 15 veľtrhoch, na ktorých sa mesto zúčastní v tomto roku," zdôvodňuje Chudinová. Zatiaľ čo na ITF Slovakiatour bude stánok mesta plniť funkciu akéhosi informačného centra, na všetkých ostatných veľtrhoch bude prezentácia zameraná na predaj destinácie, podporený účasťou spoluvystavovateľov.

(tasr)

Páčil sa vám článok?