Starosta rozdával ocenenie Račianske srdce

4.1.2009
0
Páčil sa vám článok?

Na mimoriadnom slávnostnom zasadnutí miestneho zastupiteľstva starosta bratislavskej mestskej časti Rača Ján Zvonár odovzdal najvyššie ocenenie samosprávy Račianske srdce tým občanom, ktorí sa svojou prácou zaslúžili o kultúrny a spoločenský rozvoj Rače.

Návrhy podali v priebehu minulého roka spoločenské organizácie, poslanci a samotní občania prostredníctvom svojich zvolených zástupcov.

  • Račianske srdce získal Jiří Kubáček za dlhoročnú prácu pri zveľaďovaní rušňového depa Východné a za presadenie návrhu vyhlásenia celého areálu za pamiatkovú zónu.
  • Ďalej Marta Prokešová za mimoriadne invenčnú kvetinovú aranžérsku prácu, ktorou reprezentovala nielen Raču, ale i celé Slovensko na významných domácich a medzinárodných výstavách a súťažiach a za výchovu mladej generácie aranžérov.
  • Mária Juríková za obetavú prácu v samospráve Jednoty dôchodcov Slovenska, kde ako predsedníčka ZO organizuje lektorskú a prednáškovú činnosť v oblasti psychológie, zdravotníctva a poradensko-právnych služieb.
  • Anna Wurflová za významný osobný prínos v oblasti zachovávania a šírenia ľudových tradícií, starých tradičných račianskych receptúr a za nadšený prístup pri zachovávaní vinárskych a vinohradníckych tradícií Rače.
  • Ocenenie taktiež získal Rudolf Kazmer za dlhoročnú obetavú prácu so školopovinnou mládežou v športovom klube, kde sa podieľa na organizovaní športových súťaží a aktivít najmä pri prezentovaní mestskej časti.
  • Rovnako Ladislav Nedeliak (in memoriam) za prácu odvedenú pri zveľaďovaní a skrášľovaní životného prostredia Rače, dotváraní celého obytného komplexu na Záhumeniciach a v nemalej miere za poslaneckú aktivitu v miestnej samospráve.

Ako na slávnostnom zasadnutí uviedol starosta Zvonár, Račianske srdce získali vzácni ľudia, ktorí sú vzorom občianskeho života pre všetkých spoluobčanov.

(tasr)

Páčil sa vám článok?