Na predsedu ZMOS navrhli A. Ďurkovského

31.12.2008
0
Páčil sa vám článok?

Noví bratislavskí starostovia združení v Regionálnom združení mestských častí Bratislavy si zvolili novú radu združenia. Jej predsedom sa stal starosta Nového Mesta Richard Frimmel, podpredsedom starosta Starého Mesta Andrej Ďurkovský, členmi starostovia Vladimír Bajan (Petržalka), Bystrík Hollý (Karlova Ves) a Pavol Kubovič (Ružinov).

Starostovia sa tiež dohodli, že na funkciu predsedu Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) navrhnú starostu mestskej časti Staré Mesto Andreja Ďurkovského. Ten nám v tejto súvislosti povedal, že mnohí členovia ZMOS, najmä primátori miest, sú presvedčení o potrebe zmeny na čele ZMOS, aby mohol v kľúčovom období prípravy reformy verejnej správy dôsledne presadzovať záujmy samospráv.

„Práve teraz nesmieme len pasívne vyčkávať na vládne návrhy zákonov, ale prispieť vypracovaním vlastných návrhov. Svojou kandidatúrou by som chcel pomôcť tomuto cieľu. Mám tiež predstavu o združení ako o vysoko profesionálnom odbornom aparáte s jazykovo zdatnými odborníkmi, ktorí budú schopní komunikovať s partnerskými organizáciami doma i v zahraničí, najmä však prenášať získané poznatky do života obcí a miest na Slovensku. A, samozrejme, že ako správny lokálpatriot si myslím, že dozrel čas, aby po dvoch volebných obdobiach mal ZMOS predsedu zo západnej časti Slovenska, či dokonca z Bratislavy,“ dodal A. Ďurkovský.

V Rade ZMOS budú bratislavské mestské časti zastupovať R. Frimmel, A. Ďurkovský a V. Bajan. Regionálne združenie mestských častí Bratislavy vzniklo v roku 1995 a jeho členmi je dnes 16 mestských častí (všetky okrem Dúbravky).

(brn)

Páčil sa vám článok?