Starostovia chcú zabojovať za zákon o Bratislave

21.9.2008
0
Páčil sa vám článok?

Diskusia o návrhu novely zákona o Bratislave na pôde Národnej rady SR má politický charakter. Konštatovalo to Regionálne združenie mestských častí hlavného mesta SR Bratislavy. Vzhľadom na situáciu sa starostovia dohodli na ďalšom postupe v procese schvaľovania navrhovanej novely. TASR informovala hovorkyňa združenia Alžbeta Klesnilová.

Poslanci v parlamente posunuli návrh do druhého čítania, ktoré sa uskutoční v októbri. Ešte pred rokovaním v pléne sa ním budú zaoberať parlamentné výbory, predovšetkým výbor pre verejnú správu. "Na rokovaní výborov sa zúčastnia i určení starostovia, aby zákonodarcom mohli odpovedať na ich otázky, ako aj otázky, ktoré sa po predložení návrhu zákona do parlamentu objavili v médiách," objasnila Klesnilová.

Starostovia sa tiež dohodli na ďalšom rokovaní s komisiou, ktorá bola v súvislosti s návrhom novely vytvorená v mestskom zastupiteľstve, a s primátorom. "Cieľom je zredukovať množstvo pripomienok k návrhu novely zo strany komisie a dosiahnuť, aby mestské zastupiteľstvo na svojom rokovaní, ktoré má byť 23. októbra, návrh novely podporilo," vysvetlila hovorkyňa.

Regionálne združenie tiež poverilo svojho predsedu, starostu bratislavského Nového Mesta Richarda Frimmela, aby o návrhu novely rokoval s ministrom vnútra Robertom Kaliňákom. "Na tomto stretnutí sa majú ventilovať predovšetkým tie body novely, ktoré by vo vláde mohli vyvolať otázky," doplnila.

"Budeme sa snažiť o to, aby návrh zákona bol prijímaný naozaj ako spoločný návrh mestských častí a primátora, teda tak, ako to pán primátor už niekoľkokrát verejne deklaroval," zdôraznil predseda združenia. Petržalský starosta Milan Ftáčnik, ktorý je i poslancom mestského zastupiteľstva, uviedol, že starostovia neriešili zákon politicky a to je podľa neho veľmi dôležité.

(tasr)

Páčil sa vám článok?