Ďurkovský vystúpil na konferencii európskych miest

12.9.2008
0
Páčil sa vám článok?

Primátor Bratislavy Andrej Ďurkovský vystúpil na štvrtkovej konferencii miest Od Lisabonu po Gőteborg: mestá budujú Európu. "Konferencia v Paríži je oficiálnym podujatím predsedníctva Francúzska v Európskej únii," uviedla dnes pre TASR v tejto súvislosti Katarína Uhrinová z Kancelárie primátora Bratislavy.

Témy štyroch okrúhlych stolov na konferencii boli udržateľný rozvoj miest, multikultúrna spoločnosť, vedomostná ekonomika, spoločenská zodpovednosť miest a obcí.

Ďurkovský vo verejnej diskusii aj v neformálnych rozhovoroch vysvetlil pozíciu Bratislavy a predstavil hlavné mesto SR aj ako destináciu zaujímavú pre život, podnikanie a cestovný ruch.

Zároveň poďakoval za pozvanie primátorovi Paríža Bertrandovi Delanoë a pozval ho na priateľskú návštevu Bratislavy. Počas konferencie sa stretol aj s eurokomisárom a bývalým predsedom vlády ČR Vladimírom Špidlom. S primátorom Stuttgartu Wolfgangom Schusterom diskutoval o eurokoridore, ktorý by mal v budúcnosti spojiť obe mestá aj s hostiteľským Parížom.

Na konferencii sa zúčastnili primátori a starostovia významných európskych miest Paríž, Varšava, Cardiff, Lyon, Reims, Štokholm a iných. Podujatie organizovala Asociácia veľkých miest Francúzska, ktorá združuje francúzske mestá a obce s viac ako 100.000 obyvateľmi. Okrem primátora Paríža bol hostiteľom konferencie aj primátor mesta Grenoble Michel Destot, člen parlamentu a riaditeľ Asociácie veľkých miest Francúzska.

(tasr)

Páčil sa vám článok?