Poslanci zobrali na vedomie predloženie zákona

4.9.2008
0
Páčil sa vám článok?

Mestské zastupiteľstvo v Bratislave zobralo na vedomie po viac ako hodinovej diskusii informáciu o predložení návrhu novely zákona o hlavnom meste SR Bratislavy. Návrhom sa pôvodne mali poslanci opätovne zaoberať na jeseň a po jeho schválení mal byť predložený ako vládny návrh do Národnej rady SR.

Návrh novely však nakoniec predložili poslanci Národnej rady SR Ján Zvonár (Smer-SD), Rafael Rafaj (SNS), Viliam Jasaň (Smer-SD) už v auguste. Mestské zastupiteľstvo zároveň skonštatovalo, že klub starostov a pracovná komisia nepovažovali za potrebné prerokovať návrh zákona v zastupiteľstvách všetkých mestských častí. Zaujímavosťou však je, že pri štatúte hlavného mesta sa pôvodne objavila podmienka, že prijatý môže byť iba v prípade, keď sa k nemu kladne vyjadrí aspoň desať mestských častí.

Mestské zastupiteľstvo taktiež nariadilo pracovnej komisii, ktorú zriadil poslanecký zbor ešte na júlovom zastupiteľstve, aby na októbrové zasadnutie Mestského zastupiteľstva pripravila stanovisko k novele zákona. Poslanec mesta Ernest Huska zároveň navrhoval, aby primátor požiadal predsedu Národnej rady SR Pavla Pašku, aby návrh novely zákona predložil na rokovanie až po prerokovaní tohto materiálu v Mestskom zastupiteľstve a prijatí jeho stanoviska k materiálu. Poslanecký zbor však jeho návrh neschválil.

V rozprave zastupiteľstva vystúpila aj poslankyňa Národnej rady SR Lucia Žitňanská. Tá uviedla, že strana SDKÚ-DS predložený návrh novely zákona v parlamente nepodporí, pretože nevedia, aký význam by mal tento návrh pre Bratislavčanov.

Na programe zastupiteľstva mal byť pôvodne predaj bytov dražbou v bytovom dome na ulici Gorkého 5 - Laurinská 8, teda v Paláci Motešických. Materiál však z rokovania stiahli.

(sita)

Páčil sa vám článok?