Župa spustila projekt na spoznávanie kraja

4.9.2008
0
Páčil sa vám článok?

Predstaviť obyvateľom kraja bratislavský región ako vhodnú destináciu na výlety so zaujímavosťami, kultúrnymi a turistickými atrakciami umožní projekt Navštívme, hrajme, vyhrajme...

"Zvolili sme hravú formu, v ktorej možno len získať – nielen ceny v záverečnom losovaní, ale aj bohaté poznatky a zážitky," zdôvodnila Miloslava Podmajerská, vedúca oddelenia komunikácie s verejnosťou Bratislavského samosprávneho kraja, ktorý projekt organizuje.

Turisticko-kultúrna hra spočíva v zbieraní "šťastných pečiatok" na vytypovaných miestach, kde možno získať aj hracie karty. K týmto miestam patrí Galéria insitného umenia v Pezinku, Sokoliarsky dvor na hrade Červený Kameň, Jazdecký areál Anna majer v Miloslavove, Lanoland na Kolibe či Múzeum dopravy v Bratislave. Pečiatky možno získať aj pri návšteve Divadla Astorka Korzo'90 či Bratislavského bábkového divadla.

Celkove je vo výbere 30 miest, ale stačí nazbierať len tri pečiatky pre zaradenie do záverečného losovania v sobotu 20. septembra počas zábavného popoludnia na hrade Červený Kameň. Bude to mix zábavy, hudby, vystúpení historických tancov či bojových umení, ukážok remesiel typických pre tento kraj, ale aj atrakcií pre deti i dospelých.

Podľa predsedu Bratislavského samosprávneho kraja Vladimíra Bajana chcú aj touto formou aspoň čiastočne zodpovedať na otázku, čo je ich kraj. Bežnou formou prezentácie nielen firiem a spoločností, ale i miest či obcí sú tzv. Dni otvorených dverí.

Krajská samospráva nesídli v historickej budove, ktorej priestory by sprístupnil verejnosti, no má čo ukázať v celom regióne. Preto sa tohtoročné dni prezentácie kraja sústredili na prilákanie Bratislavčanov do okolia hlavného mesta a naopak, obyvateľov regiónu do hlavného mesta. Takáto forma súťaže poskytuje priestor na predstavenie múzeí, galérií a rôznych iných možností, ako tráviť v Bratislavskom kraji voľný čas.

(tasr)

Páčil sa vám článok?