Mestskí poslanci o návrhu zákona o hlavnom meste

3.9.2008
0
Páčil sa vám článok?

Návrhom novely Zákona o hlavnom meste SR Bratislavy by sa mali zaoberať vo štvrtok poslanci na mimoriadnom zasadnutí mestského zastupiteľstva. Jednou z nedoriešených tém je počet poslancov v mestskom parlamente

Podľa návrhu by sa ich počet mal znížiť zo súčasných 80 na 45. Prvý námestník primátora Milan Cílek (Občiansky klub) zároveň navrhuje doplniť do návrhu, aby hlavné mesto dostávalo od štátu financie vo výške 0,25 % výdavkov štátu schválených v predchádzajúcom kalendárnom roku.

Na financovaní mesta štátom trvá taktiež primátor Andrej Ďurkovský, k návrhu sa však Ministerstvo financií SR vyjadruje negatívne. Návrh novely však už predložili do NR SR koncom augusta, teda skôr ako sa pôvodne plánovalo, poslanci Ján Zvonár (Smer-SD), Rafael Rafaj (SNS) a Viliam Jasaň (Smer-SD). V prípade, že počas zastupiteľstva dôjde k výrazným zmenám, primátor je pripravený rokovať s predkladateľmi návrhu a doplniť zmeny do návrhu.

Na programe zastupiteľstva je aj návrh na predaj štyroch bytov v dome na ulici Gorkého 5 - Laurinská 8, teda v paláci Motešických, či návrhy na uplatnenie si predkupného práva hlavného mesta.

(sita)

Páčil sa vám článok?