V Novom Meste ocenili desať osobností

28.8.2008
0
Páčil sa vám článok?

Ocenenie mestskej časti Nové Mesto dostalo dnes v Bratislave desať osobností. Na slávnosti boli prítomní i minister školstva SR Ján Mikolaj a eurokomisár Ján Figeľ.

Ocenenia odovzdal starosta mestskej časti Richard Frimmel, ktorý uviedol, že ocenení svojou prácou prispeli k rozvoju mestskej časti, mesta Bratislavy a Slovenska.

Cenu mestskej časti Bratislava-Nové Mesto získali v roku 2008 podnikateľ Daniel Baláž, poslanec novomestského zastupiteľstva Ľubomír Jurík, prezident basketbalového klubu Inter Bratislava Stanislav Kropilák, herečka Zdena Studenková, prednosta úrazovej kliniky v Bratislave Peter Šimko. Verejné uznanie za zásluhy o rozvoj mestskej časti Bratislava-Nové Mesto dostali bývalý československý hokejový reprezentant Karol Fako, učiteľ telesnej výchovy a slovenského jazyka Ivan Haluška, bývalý hlavný architekt Bratislavy Jozef Hauskrecht, akademický sochár Peter Lehocký a herečka Zuzana Tlučková. Šimko v poďakovaní povedal, že ocenenia sú pre nich "stimulom a výzvou pre ďalšiu tvorivú prácu."

Herečka Zdena Studenková, ktorá vyrastala v Novom Meste, povedala, že túto cenu si hlboko váži. "Je to o tom, že si vás všimnú nielen ľudia, ktorí sa motajú okolo kumštu alebo šoubiznisu. Keď si takíto ľudia ako poslanci alebo vážení podnikatelia, ľudia z takej sféry ako medicína, povedzme, že môžem patriť medzi takýchto ľudí, pretože si myslia, že aj ja niečím prispievam k rozvoju tejto časti, tak ďakujem pekne," uviedla.

V kultúrnom programe sa predstavili husľový virtuóz Dalibor Karvay a český skladateľ a spevák Jiří Zmožek, ktorý zaspieval hit Už mi lásko není 20 let.

(tasr)

Páčil sa vám článok?