Primátor v stredu so županom o doprave i hale

26.8.2008
0
Páčil sa vám článok?

Aj o hale na hokejový šampionát MS 2011 v Bratislave bude v stredu 27. augusta rokovať primátor mesta Andrej Ďurkovský s predsedom Bratislavského samosprávneho kraja Vladimírom Bajanom. Informovala dnes hovorkyňa bratislavského magistrátu Eva Chudinová.

Prioritnou témou stretnutia bude doprava v Bratislave, konkrétne jej riešenie výstavbou obchvatu, doplnila hovorkyňa Bratislavského samosprávneho kraja (BSK)  Milka Podmajerská.

Na základe pondelkových (25.8.) verejných vyjadrení premiéra Roberta Fica, ktorý vyzval predstaviteľov BSK a hlavného mesta na dohodu a zároveň verejne prisľúbil finančne podporiť výstavbu viacúčelovej haly v Bratislave, sa predseda BSK rozhodol dnes osloviť primátora Ďurkovského a petržalského starostu Milana Ftáčnika.  "Vyzýva ich na spoločné rokovania v záujme „spojiť svoju snahu a spoločne požiadať vládu SR o financovanie novej viacúčelovej haly," uviedla Podmajerská.

Bajan opätovne ponúkol pozemky v Petržalke, ktoré sú majetkom regionálnej samosprávy. Toto riešenie má podporu poslancov, je najrýchlejšie a zároveň môže významným spôsobom obohatiť a rozvinúť potenciál Bratislavy a jej okolia. Bajan je presvedčený, že len výstavbou v Petržalke možno zabezpečiť nielen dôstojné konanie MS 2011, ale zároveň aj organizáciu mnohých iných športových a spoločenských podujatí v budúcnosti, konštatovala Podmajerská.

Ftáčnik privítal iniciatívu Bajana, reagoval petržalský hovorca Ľubomír Andrassy. Dodal, že starosta je presvedčený, že primátor je pripravený podporiť projekt, ktorý bezpochyby prinesie do života v meste nový rozmer, prispeje k výstavbe areálu, ktorý bude slúžiť na dôstojnú kultúrnu, spoločenskú či športovú reprezentáciu Bratislavy, Slovenska v európskom i celosvetovom kontexte.

(tasr)

Páčil sa vám článok?