Návrhy na ocenenie osobnosti kraja do piatka

24.8.2008
0
Páčil sa vám článok?

Návrhy na ocenenie spoluobčanov alebo inštitúcií, ktoré sa významne zaslúžili o rozvoj Bratislavského samosprávneho kraja, možno posielať na adresu Kancelárie predsedu BSK už iba do piatka.

Ako uviedla Katarína Krapková z Kancelárie predsedu BSK, na základe rozhodnutia výberovej komisie udelí predseda bratislavského regiónu Vladimír Bajan Cenu Samuela Zocha, Pamätný list predsedu BSK a Čestné občianstvo BSK.

Návrhy na udelenie ocenení možno odovzdať osobne na Úrade Bratislavského samosprávneho kraja na Sabinovskej ulici v Bratislave, alebo poslať e-mailom na adresu mpodmajerska@region-bsk.sk, zstefkova@region-bsk.sk, prípadne písomne na adresu Úradu BSK. Návrh musí obsahovať životopis alebo charakteristiku nominovaného, dôvod na udelenie ocenenia BSK a súhlas nominovaného s udelením ocenenia.

Výročná cena Samuela Zocha sa udeľuje fyzickým a právnickým osobám, ktoré sa významným spôsobom zaslúžili o ekonomický aj spoločenský rozvoj bratislavského regiónu a jeho prezentáciu doma i v zahraničí. Pamätný list predsedu BSK je udeľovaný fyzickým alebo právnickým osobám, ktoré sa zaslúžili o rozvoj a reprezentáciu kraja. Čestné občianstvo môžu získať osoby, ktoré sa zaslúžili o rozvoj a priateľstvo medzi národmi a regiónmi a možno ho udeliť iba zahraničným občanom. Ocenenia BSK udeľuje od roku 2002.

(sita)

Páčil sa vám článok?