Kraj sa bude prezentovať na EXPO v Zaragoze

23.7.2008
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavský samosprávny kraj sa bude prezentovať na výstave EXPO v španielskej Zaragoze. Informovala o tom Katarína Krapková z Kancelárie predsedu Bratislavského samosprávneho kraja.

V expozícii Slovenska sa v nedeľu 3. augusta predstaví aj Bratislavský kraj. Podľa Krapkovej sa predstaví prostredníctvom propagačných materiálov, ponukou vín z Malokarpatskej oblasti i ďalšími gastronomickými špecialitami.

Na prezentácii sa zúčastní aj predseda BSK Vladimír Bajan spolu s riaditeľkou odboru cestovného ruchu a kultúry Alžbetou Melichárovou. "Účasť Bratislavského kraja ako aj celého Slovenska na výstave znamená prezentáciu krajov medzi krajinami, ktoré vyvíjajú aktívnu pozitívnu činnosť v tvorbe a ochrane životného prostredia," dodala.

Slovensko sa na výstave EXPO prezentuje po prvýkrát. Výstava EXPO Zaragoza 2008 na celkovej rozlohe 25 hektárov patrí do série malých svetových výstav, ktoré sa konajú v medziobdobí dvoch Svetových výstav EXPO - po Svetovej výstave EXPO 2005 Aichi v Japonsku a pred začiatkom Svetovej výstavy Šanghaj Čína 2010.

Tohtoročná svetová výstava je zameraná na vodu a udržateľný rozvoj, potrvá do 14. septembra. Mesto Zaragoza bolo vybrané aj preto, že so svojím okolím využíva iba energiu z obnoviteľných zdrojov. Na výstave sa prezentuje viac ako 100 krajín sveta. Organizátor očakáva, že výstavu navštívi viac ako sedem miliónov ľudí.

(sita)

Páčil sa vám článok?