Staré Mesto monitoruje hlučnosť v podnikoch

11.7.2008
0
Páčil sa vám článok?

Hlučnosť v podnikoch v mestskej časti Staré Mesto kontroluje miestny úrad vo večerných a nočných hodinách v spolupráci s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva Bratislava.

Najvyťaženejšie dni z hľadiska prevádzky podnikov sú večer a noc z piatka na sobotu a zo soboty na nedeľu. Miestny úrad rieši problém s hlukom v podniku najprv ústnym napomenutím, potom pokutou a ak ani pokuta nepomôže, tak možno uložiť zákaz hudobnej produkcie na čas určitý, maximálne do šesť mesiacov. Výška pokuty v blokovom konaní je do 1000 Sk (33,19 eura) a v správnom konaní do 200.000 Sk (6638,78 eura).

V roku 2007 dostal jeden z podnikov v centre mesta zákaz hudobnej produkcie na jeden mesiac a ďalší na šesť mesiacov. V jednej z týchto prevádzok na Michalskej ulici v pešej zóne sú však opäť problémy aj tento rok, dvakrát tam už bola polícia, uviedla staromestská hovorkyňa Alena Kopřivová.

Hluk možno merať nielen v byte občana-sťažovateľa, ale aj na prahu podniku, ak má jeho prevádzkovateľ podozrenie, že by mohlo ísť o neoprávnené osočovanie.

V Starom Meste platí príslušné nariadenie mestskej časti, ktoré sa zaoberá aj ochranou obyvateľstva pred hlukom. Podľa Kopřivovej porušujú v tomto roku nariadenie noví prevádzkovatelia podnikov.

(tasr)

Páčil sa vám článok?