Poslanci Devínskej Novej Vsi si rozdelili odmeny

10.7.2008
0
Páčil sa vám článok?

Starosta Devínskej Novej Vsi Vladimír Mráz dostane za druhý štvrťrok tohto roku odmeny 63 800 korún (2 118 €). Rozhodli o tom miestni poslanci na štvrtkovom mimoriadnom zasadaní zastupiteľstva.

Odmena je vo výške 25 percent súčtu platov za dané obdobie. Miestny poslanec Vladimír Baranovič navrhol, aby starostovi priznali odmeny vo výške 35 percent súčtu platov, návrh však poslanci nepodporili.

Poslanci schválili odmeny aj pre zástupcu starostu Františka Baňasa. Za rovnaké obdobie dostane 35 700 korún (1 185 €), čo predstavuje 20 percent súčtu platov za mesiace apríl až jún. Hlavnému kontrolórovi Kamilovi Dedinskému odsúhlasili za rovnaké obdobie odmeny 35 550 korún (1 180 €), čo je 30 percent súčtu platov za dané obdobie. Pripomienku mal iba poslanec Miloslav Šimkovič, ktorý chcel, aby kontrolór zlepšil svoju súčinnosť s prednostom pri predkladaní materiálov na miestne zastupiteľstvá.

Polepšia si aj samotní poslanci Devínskej Novej Vsi, ktorí si odsúhlasili mimoriadne odmeny za prvý polrok tohto roku. Dvadsaťštyri poslancov si prerozdelí 183-tisíc korún (6 074 €). Poslanec Šimkovič pochválil prácu kolegov a povedal, že všetci si odmeny zaslúžia. „Pozrite sa na účasť poslancov, aktívni sú aj v diskusných príspevkoch, sú členmi komisií, rada tiež dobre funguje. Dôkazom je napríklad aj to, že sme sa tu teraz v lete zišli a riešime potrebné veci,“ zdôvodnil. Na prázdno však neobišli ani členovia komisií – neposlanci, tým za ich činnosť a účasť na zasadaní komisií schválili miestni poslanci odmeny v celkovej výške 61 600 korún (2 045 €).

(sita)

Páčil sa vám článok?