Novomešťania podporili primátorov návrh

10.6.2008
0
Páčil sa vám článok?

Miestne zastupiteľstvo mestskej časti Nové Mesto podporilo návrh bratislavského primátora Andreja Ďurkovského, aby sa hokejové MS 2011 konali na zrekonštruovanom Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave.

Poslanci prijali k výstavbe haly na MS 2011 rozsiahle uznesenie v bode Rôzne. Miestni poslanci nesúhlasili so zbúraním Základnej školy na Kalinčiakovej ulici a s následnou výstavbou haly na tomto mieste.

"Nepodpíšem odzverenie ZŠ na Kalinčiakovej zo správy Nového Mesta," povedal po rokovaní zastupiteľstva novomestský starosta Richard Frimmel. Starosta uviedol, že o tom bude ešte rokovať s primátorom.

Zastupiteľstvo ďalej odporučilo starostovi, aby sa v školskom roku 2008/2009 pokračovalo vo výučbe v ZŠ na Kalinčiakovej ulici, a nesúhlasilo s odzverením majetku tejto ZŠ zo správy mestskej časti ako jej zriaďovateľa.

Miestni poslanci zároveň zrušili uznesenie z decembra minulého roka, v ktorom súhlasili s výstavbou haly na MS na Kalinčiakovej ulici.

Poslankyňa Petra Masácová (SDKÚ-DS) uviedla, že strana odloží svoju iniciatívu o referende o výstavbe haly v Novom Meste do rokovania mestského zastupiteľstva. "Počkáme si, či mestské zastupiteľstvo prehodnotí svoje rozhodnutie a zmení lokalitu na výstavbu haly na MS 2011 na Kalinčiakovej ulici," konštatovala. Masácová oznámila v pondelok 9. júna, že na dnešnom zastupiteľstve SDKÚ-DS predloží návrh na referendum.

Mesto Bratislava podpísalo nájomnú zmluvu so Slovenským zväzom ľadového hokeja na areál a budovy školy na Kalinčiakovej ulici koncom mája.

Miestni poslanci na záver rokovania požiadali starostu Frimmela, aby inicioval vyhlásenie kúpaliska Tehelné pole za kultúrno-technickú pamiatku, podobne akou je napríklad športová hala na Pasienkoch. Kúpalisko a Zimný štadión Ondreja Nepelu sú na ulici Odbojárov a spravuje ich Správa telovýchovných a rekreačných zariadení hlavného mesta SR Bratislavy.

(tasr)

Páčil sa vám článok?