Dúbravka podporí športové a kultúrne kluby

15.4.2008
0
Páčil sa vám článok?

Mestská časť Dúbravka podporí niektoré kultúrne a športové kluby, ktoré pôsobia na jej území. Zo svojho rozpočtu na tento rok vyčlení 800-tisíc korún, ktoré si podľa predložených žiadostí rozdelí päť klubov.

Financie pôjdu zo zriadeného fondu nenávratných dotácií na kultúru, šport a vzdelanie, v ktorom je na takéto účely vyčlenených 1,2 milióna korún.

Detský folklórny súbor Klnka dostane 200-tisíc korún. Peniaze plánuje použiť na prípravu premiérového programu, spoločenskej recepcie, novej knihy, krojov a ďalších sprievodných aktivít pri príležitosti 30. výročia vzniku súboru. Športový hokejový klub KŠK Bratislava získa 200-tisíc korún. Klub ich chce použiť na pokrytie časti nákladov za prenájom ľadovej plochy.

Futbalovému klubu Dúbravka odsúhlasili poslanci 200-tisíc korún na nákup športových potrieb, úhradu energií a odmeny pre rozhodcov a trénerov. Po 100-tisíc korún dostane Školský športový klub Bilíková na refundáciu sezóny 2007/2008 a tiež Súkromná základná umelecká škola Alkana na nákup mikroportov na ozvučenie divadla pre muzikály.

Rozhodli o tom dnes poslanci na zasadnutí miestneho zastupiteľstva schválením Návrhu na pridelenie nenávratných dotácií podľa všeobecne záväzného nariadenia z mája 2005 o poskytnutí dotácií.

(sita)

Páčil sa vám článok?