Nové Mesto nemieni zrušiť ani jedno detské ihrisko

7.4.2008
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavská mestská časť Nové Mesto neplánuje zrušiť ani jedno detské ihrisko. Všetkých 42 ihrísk, ktoré mestská časť v súčasnosti spravuje, by tak malo aj v budúcnosti zostať zachovaných.

Ako uviedla tlačová tajomníčka novomestského starostu Alžbeta Klesnilová, ihriská nespĺňajúce požiadavky právnych noriem by mali byť rekonštruované a dopĺňané hracími prvkami podľa kritérií EÚ. Problematikou detských ihrísk, ako aj návrhom všeobecne záväzného nariadenia (VZN), ktorý by mal obsahovať nielen prevádzkový poriadok ihrísk pre deti a mládež, sa už zaoberala miestna rada.

Materiál spracoval EKO-podnik verejnoprospešných služieb (VPS). Obsahuje napríklad presný popis vybavenia jednotlivých ihrísk, nechýbajú ani počty smetných košov či vyčíslené náklady na prevádzku ihrísk. Pri spracovávaní VZN sa zohľadňovali aj podnety, sťažnosti a pripomienky občanov. Pozornosť sa však v materiáli venuje aj vymedzeniu základných pojmov, čo doteraz spôsobovalo nemalé problémy.

Miestna rada odporučila zároveň miestnemu zastupiteľstvu nové VZN schváliť. Novomestskí poslanci by sa mali daným materiálom zaoberať na zasadnutí zastupiteľstva v apríli.

(sita)

Páčil sa vám článok?