Obyvatelia hodnotia samosprávu na internete

16.3.2008
0
Páčil sa vám článok?

Obyvatelia Devínskej Novej Vsi môžu vyjadriť názor na samosprávu na internetovej stránke tejto mestskej časti. Zo 436 reakcií na otázku Ako ste spokojný(á) s prácou samosprávy po 1. roku volebného obdobia? patrí 89 percent názoru Som sklamaný(á).

Anketa je na stránke od 21. januára 2008 a bude na nej predbežne do budúceho týždňa. Ako informovala v reakcii na priebežné výsledky ankety devínskonovoveská samospráva, otázka je všeobecná a nie je jasné, či ide o starostu, miestnych poslancov či miestny úrad a nie je reprezentívnym vyjadrením názoru všetkých obyvateľov mestskej časti.

Podľa informácií vedúcej všeobecnej a vnútornej správy miestneho úradu v Devínskej Novej Vsi Ingrid Zaťkovej je systém hlasovania nastavený tak, že z jedného počítača je možné hlasovať iba raz. Na túto anketovú otázku bolo v piatok v skorých popoludňajších hodinách priebežne 436 reakcií, po tri percentá získali názory Som veľmi nespokojný(á) a Očakával(a) som viac a po dve percentá patria názorom Myslím, že sa nič nezmenilo a Nezaujímam sa o prácu samosprávy a 89 percent reagovalo názorom Som sklamaný(á).

Na oficiálnej stránke mestskej časti sú od jej spustenia ankety nielen o samospráve, ale aj o konkrétnych kultúrnych akciách, práci polície či činnosti Turistickej informačnej kancelárie v mestskej časti.

Za starostu Devínskej Novej Vsi zvolili občania v tomto volebnom období Vladimíra Mráza a do miestneho zastupiteľstva 24 miestnych poslancov. Devínska Nová Ves má približne 17 300 obyvateľov s trvalým pobytom.

(tasr)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie