Pozemky za Novou Tržnicou už predali

26.2.2008
0
Páčil sa vám článok?

Celkom bez vzrušenia a vecne schválilo miestne zastupiteľstvo Nového Mesta predaj obecnej pôdy pri Novej Tržnici, hoci pred pol rokom pri prvom rokovaní o tejto transakcii to vyzeralo ako pri prevrate.

Išlo o predaj pozemkov, ktoré mala dovtedy v prenájme a stavala na nich nové prevádzky známa bratislavská firma pôsobiaca v oblasti predaja mäsa, potravín a pohostinných služieb. Do priestoru pred tržnicu sa rozhodli umiestniť tieto prevádzky z viacerých dôvodov - aj priestorových, aj pre oživenie lokality.

Prvýkrát sa predajom tohto pozemku zaoberalo miestne zastupiteľstvo začiatkom októbra 2007. Predkladaný návrh kalkuloval s cenou 3500 Sk za meter štvorcový, starosta Richard Frimmel napriek tlaku tento návrh z rokovania nestiahol. Poslanci za SDKÚ - DS a KDH však demonštratívne rokovanie opustili, neskôr sa deklarovalo, že to spravili pre nesúhlas s nízkou cenou.

Z neoficiálnych zdrojov sme sa však vlani v októbri dozvedeli, že išlo o neochotu oboch poslaneckých klubov predať túto plochu tomuto záujemcovi vôbec. Tento postoj mal mať politické pozadie priamo v miestnom zastupiteľstve. O mesiac neskôr predaj znovu prišiel na program, vtedy ho však stiahol z rokovania prednosta miestneho úradu Ľudovít Kollárik.

Začiatkom tohto roku predstaviteľka firmy opäť požiadala o odpredaj spomínaných 1105 metrov štvorcových. Svoju žiadosť podoprela tým, že dokončovaný objekt Občerstvenie - delikatesy má veľmi drahé vnútorné vybavenie, úver na zariadenie však musí byť podložený poistkou proti krádeži a poškodeniu. Takéto poistenie je však zo strany každej poisťovne podmienené tým, že žiadateľ má vlastnícky list.

Vec samospráva znovu zaradila na rokovanie, tentokrát s navrhovanou sumou za meter štvorcový 4500 Sk. Oba kluby však hneď na začiatku rokovania žiadali zvýšiť cenu za každý meter o tisíc korún - takto upravený návrh prešiel bez protestu či akéhokoľvek časového zdržania. Vlastníčka firmy teda zaplatí po 5500 korún za 1150 predaných metrov, spolu 6,32 milióna korún.

(gub)

Páčil sa vám článok?