Dúbravskí poslanci schválili zmenu rozpočtu

19.2.2008
0
Páčil sa vám článok?

Rozpočet mestskej časti Dúbravka na rok 2008 sa dočkal prvej úpravy. Rozhodli o tom v utorok dúbravskí poslanci na zasadnutí miestneho zastupiteľstva.

Tohoročný rozpočet bol totiž pripravený skôr, ako mestské zastupiteľstvo schválilo nové rozdelenie daní z príjmov fyzických osôb medzi mesto a jednotlivé mestské časti. Dúbravka si tak podľa nového systému prilepšila o 20 miliónov korún.

Počas rozpravy požiadal poslanec Peter Čecho poslanecký zbor, aby veľké zmeny v rozpočte nerobili, pretože peniaze sú dobre rozdelené. "Prijímať zmeny teraz na zastupiteľstve by bol nesystémový krok," konštatoval Čecho.

Zastupiteľstvo nakoniec schválilo návrh zmeny rozpočtu. Zároveň neprijalo návrh poslanca Petra Fajkusa, ktorý navrhoval využiť efektívnejšie nenávratné finančné dotácie 1,2 milióna korún pre kultúru a šport. Zo spomínanej sumy chcel dať milión korún na kamerový systém, zvyšných 200-tisíc na spracovanie návrhu dopravného riešenia v okolí škôl.

Podľa schválenej zmeny rozpočtu sa zvyšujú náklady na rekonštrukciu kotolne a na vypracovanie projektovej dokumentácie na Základnej škole Nejedlého o päť miliónov korún. O 600-tisíc korún sa zvyšujú výdavky na nákup komponentov na detské ihriská, o 500-tisíc korún výdavky na nákup nového motorového vozidla.

Peniaze v cestnom fonde sa znížia o 5,6 milióna korún. Týmto krokom sa na zimnú údržbu dostane o 5,5 milióna korún menej, na budovanie spomaľovacích prahov bude mať mestská časť o 100-tisíc korún menej. Zvýšia sa peniaze na opravu ciest o 500-tisíc korún, v prvom rade by sa mali odstraňovať výtlky na cestách III. a IV. triedy. O milión korún by mali byť vyššie náklady na životné prostredie, peniaze by sa mali použiť predovšetkým na letné čistenie.

(sita)

Páčil sa vám článok?