Nové Mesto postúpilo pohľadávku vyše 673 000 Sk

19.2.2008
0
Páčil sa vám článok?

Novomestské miestne zastupiteľstvo postúpilo nevymoženú pohľadávku vo výške 637 172 korún na súkromnú UOS, s.r.o. Táto spoločnosť bude pre seba vymáhať dlh po predchádzajúcom nájomníkovi nebytového priestoru na Račianskej ulici, ktorý už v súčasnosti už vlastní.

Mestská časť najprv prenajala nebytový priestor na Račianskej ulici firme Lopioli, ktorá nezaplatila nájomné a celkový dlh po rozhodnutí Okresného súdu Bratislava IV dosiahol sumu 637 172 korún.

Podmienkou prevodu nebytového priestoru zo strany Nového Mesta do vlastníctva spoločnosti UOS v roku 2006 bolo, že spoločnosť zloží financie vo výške nedoplatku nájomného ako zábezpeku do jej vymoženia s tým, že ak Nové Mesto vymôže dlh, vráti zábezpeku. Od augusta 2004 bola firma UOS nájomcom v tomto nebytovom priestore.

Mestská časť sa so UOS dohodla, že ak do konca minulého roka exekútor nezíska dlh od firmy Lopioli, miestne zastupiteľstvo prerokuje postúpenie pohľadávky na UOS s.r.o. Táto spoločnosť požiadala o postúpenie tejto pohľadávky.

(tasr)

Páčil sa vám článok?