Nepodporili televízne vysielanie o mestskej časti

6.2.2008
0
Páčil sa vám článok?

Miestni poslanci bratislavskej Petržalky neschválili 700 000 korún v tohtoročnom rozpočte na objednanie vysielania o Petržalke v existujúcej televízii. Tieto peniaze prerozdelili na verejný poriadok a životné prostredie.

Podľa informácií z petržalského miestneho úradu sa v minulosti do súťaže mestskej časti o televízne vysielanie prihlásilo 11 subjektov. Cena ročného vysielania v rozsahu, ktorý ponúkli, sa pohybovala do 3,5 milióna korún.

"Za lacnejšie riešenie sa ponúkal Petržalský magazín vo vysielaní už existujúcej televízie, ktorá by to poskytovala za podstatne nižšie náklady," povedal starosta Ftáčnik. Odhad ročných nákladov na vysielanie bol milión korún. Za sumu 700.000 korún by sa mohlo vysielať predbežne od marca.

Mestská časť Petržalka zvažovala spoluprácu s TV Bratislava, ktorá by do svojej štruktúry zaradila spravodajské vysielanie o Petržalke. "Relácia by mala ducha verejnej služby, išlo by o informácie zo života mestskej časti," doplnil petržalský hovorca Ľubomír Andrassy.

Ftáčnik rešpektuje rozhodnutie poslancov, ale zároveň si myslí, že Petržalke by televízia pomohla najmä v budovaní vlastnej identity. Ako sa starosta vyjadril na zastupiteľstve, v rozpočte na rok 2009 opäť predloží návrh na finančné krytie televízneho vysielania o mestskej časti.

V súvislosti s čiastočnou rekonštrukciou Vlasteneckého námestia Ftáčnik uviedol, že námestie ako mestotvorný prvok dostane novú tvár. O koncepte jeho obnovy budú rokovať miestni poslanci v komisiách a predostrú ho i obyvateľom. Na obnovu námestia poslanci vyčlenili v rozpočte 3,5 milióna korún.

(tasr)

Páčil sa vám článok?