Poslanci odobrili výstavbu novej haly

1.2.2008
0
Páčil sa vám článok?

Poslanci mestského zastupiteľstva vo štvrtok 31. januára schválili dlhodobý prenájom pozemkov na mieste súčasného cyklistického štadióna na Tehelnom poli Slovenskému zväzu ľadového hokeja.

Urobili tak ďalší krok k tomu, aby mohla byť vybudovaná nová multifunkčná aréna, ktorú je potrebné postaviť pre majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji v roku 2011. Prijaté uznesenie predpokladá, že pozemky na mieste cyklistického štadióna budú prenajaté Slovenskému zväzu ľadového hokeja na 50 rokov za 1000 korún ročne.

Od nájomnej zmluvy bude možné odstúpiť v prípade, ak v lehote do 10 mesiacov od podpísania zmluvy nebude vydané právoplatné územné rozhodnutie na stavbu multifunkčného centra, alebo v lehote do 10 mesiacov od vydania právoplatného územného rozhodnutia nebude vydané právoplatné stavebné povolenie na stavbu tohto centra alebo nájomca bude užívať predmet nájmu v rozpore so zmluvou.

Rozhodnutie poslancov nadväzuje na uznesenie mestského zastupiteľstva zo 4. októbra minulého roka, keď schválili návrh na majetkovoprávne vyrovnanie nehnuteľností na Tehelnom poli, ktoré rátalo so zámenou pozemkov. Podstatou tejto transakcie je, že pozemky, na ktorých stojí cyklistický štadión, patriace spoločnosti STRABAG Development SK, s.r.o., mesto vymení za svoje pozemky v Starom Meste, konkrétne v lokalite Machnáč v blízkosti Drotárskej cesty, Slovenského národného archívu a amfiteátra.

Bratislavský primátor Andrej Ďurkovský (KDH) uviedol, že okrem možnosti výstavby multifunkčnej arény na mieste cyklistického štadióna existuje aj druhý variant - jej výstavba na mieste súčasnej Základnej školy na Kalinčiakovej ulici, ktorá by sa asanovala a následne vybudovala nová škola na mieste cyklistického štadióna. Ako sa vyjadril prvý námestník primátora Milan Cílek (SDKÚ-DS táto alternatíva je ešte lepšia, najmä z hľadiska dynamickej dopravy. Areál ZŠ Kalinčiakova je na rohu ulíc Trnavská a Bajkalská, ide o pozemky patriace mestu v správe mestskej časti Bratislava - Nové Mesto.

„Ide o to, aby sa našli zábezpeky pre školu,“ vyhlásil A. Ďurkovský. „Ide tiež o to, aby mal Slovenský zväz ľadového hokeja istotu a mohol do tohto územia projekčne vstúpiť. Ak sa nájde ďalšie riešenie, bude predložené na ďalšie rokovanie mestského zastupiteľstva.“

(juh)
Páčil sa vám článok?