Lokalita haly pre MS 2011 známa možno vo štvrtok

29.1.2008
0
Páčil sa vám článok?

Definitíva o lokalite novej viacúčelovej haly pre hokejové MS 2011 by mohla padnúť vo štvrtok, keď bratislavskí mestskí poslanci rozhodnú o návrhu prenájmu pozemku na Kalinčiakovej ulici na účely jej výstavby.

O zámere umiestniť stánok v areáli súčasného objektu základnej školy informovali v utorok zástupcovia Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) členov miestnej rady mestskej časti Bratislava-Nové Mesto.

"Pán starosta i poslanci mestskej časti vítajú možnosť, že hala bude stáť práve v tejto lokalite. Samozrejme, sú s tým spojené aj vynútené investície, ktoré musíme garantovať, primárne je však nálada okolo výstavby štadióna na tomto území pozitívna," povedal výkonný riaditeľ spoločnosti Marketing SZĽH Martin Ryba. "Rozhodnutie teraz leží na pleciach mestských poslancov, ktorí sa návrhom budú zaoberať vo štvrtok," dodal. S výstavbou haly by sa podľa jeho slov malo začať v priebehu februára až marca 2009, dokončenie projektu je naplánované na prelom rokov 2010 a 2011.

Za podmienku prenájmu pozemku na Kalinčiakovej ulici si poslanci stanovili, aby SZĽH garantovalo výstavbu novej základnej školy na mieste neďalekého cyklistického štadióna V. Ružičku. Podľa pôvodného návrhu mala hala vyrásť práve na pôde stánku pre dráhových cyklistov, pre protesty obyvateľov okolitých domov však starosta Richard Frimmel navrhol ako alternatívne riešenie areál ZŠ Kalinčiakova. Škola je v správe Nového Mesta a vlastníkom pozemku je mesto Bratislava.

(sita)

Páčil sa vám článok?