Čunovo plánuje obstarávať územné plány zón

22.1.2008
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavská mestská časť Čunovo plánuje v tomto roku začať s obstarávaním územných plánov zón. Potvrdila to starostka Čunova Gabriela Ferenčáková. Podľa schváleného územného plánu má mestská časť vytipovaných päť lokalít, na ktoré by sa nové územné plány zón mali vzťahovať.

Prvou z navrhovaných lokalít je lokalita okolo športovo-relaxačného areálu Danubia Park, čiže územie za hrádzou smerom k vodnému dielu. Obstarávanie územných plánov zón sa ďalej týka aj existujúcej záhradkárskej osady, areálu Poľnohospodárskeho družstva Dunaj, čiže územia za kaštieľom či Zichiho tabla, územia vpravo pri vstupe do mestskej časti, ktoré je zo západu ohraničené melioračným kanálom a cestou k vodnému dielu. V neposlednom rade sa s územným plánom zóny uvažuje v časti Konopiská, teda v lokalite bývalého ovocného sadu nachádzajúceho sa vpravo od prístupovej cesty do Čunova.

Obstarávanie územných plánov zón vyplýva podľa starostky zo schváleného územného plánu. Ferenčáková je presvedčená, že mestská časť takéto dokumenty potrebuje. Čunovo tým zareguluje priestorové usporiadanie a funkčné využitie územia. Na otázku, či v mestskej časti v najbližšom čase hrozí veľký stavebný boom, starostka odpovedala: "Väčší, ako by sme kedy boli predpokladali."

Starostka však nepredpokladá, že by sa mohlo reálne stavať už v tomto roku. "V prvom rade je potrebné spracovať územné plány zón, čo si vyžaduje istý čas," konštatovala. Výstavbu by akceptovala jednoznačne iba na území, ktoré vymedzuje schválený územný plán. Zároveň potvrdila, že obstarávanie naplánovaných územných plánov zón nie je možné financovať z prostriedkov mestskej časti, Čunovo preto bude hľadať iné alternatívy. "Koľko by ich mestská časť potrebovala závisí od toho, koľko územných plánov zón budeme obstarávať," dodala Ferenčáková.

(sita)

Páčil sa vám článok?