Na Slovakiatoure sa prezentuje Bratislavský kraj

17.1.2008
0
Páčil sa vám článok?

Na medzinárodnom veľtrhu cestovného ruchu ITF Slovakiatour, ktorý sa vo štvrtok začal v Bratislave, sa predstavuje aj Bratislavský samosprávny kraj.

Vo výstavných stánkoch Incheby sa predstavuje predovšetkým osobitým folklórom, gastronomickými špecialitami a kvalitným malokarpatským vínom.

Na dnešnej prezentácii predseda BSK Vladimír Bajan uviedol, že rozvojovými bodmi kraja sú predovšetkým veda, výskum, inovácie a cestovný ruch. Kraj ich podporuje nielen na regionálnej ale aj mestskej a obecnej úrovni. Bratislava predstavuje významný bod v rozvoji cestovného ruchu, no kraj ho chce rozvíjať aj mimo hlavného mesta. Vie ponúknuť lokality, ktoré dokážu turisticky zaujať.

Krajská samospráva má záujem, aby návštevníci tohto regiónu mali dôvod zdržať sa dlhšie ako jeden či dva dni. To je však v súčasnosti problematické. Preto BSK podporí vidiecky turizmus. Malokarpatský región, Záhorie alebo Senecko má zaujímavý turistický potenciál, no zatiaľ málo využívaný.

BSK má v pláne investovať do rozvoja cyklistických trás a ich medzinárodného prepojenia. Ide o projekt za 900 miliónov Sk, ktorý by mal výrazne ovplyvniť možnosti cezhraničných voľnočasových aktivít. "Už aj z toho pohľadu, že sme vstúpili do schengenského priestoru, čím sa výrazne pomohlo nenáročným formám turistiky," dodal Bajan.

(tasr)

Páčil sa vám článok?