BSK na medzinárodnom veľtrhu cestovného ruchu

14.1.2008
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavský samosprávny kraj sa bude prezentovať na 14. ročníku medzinárodného veľtrhu cestovného ruchu International Travel Fair Slovakiatour, ktorý bude od štvrtka 17. do nedele 20. januára 2008 vo výstavnom a kongresovom centre Incheba v Bratislave.

Cieľom účasti BSK je upriamiť pozornosť obyvateľov Bratislavy a návštevníkov veľtrhu zo Slovenska a zahraničia na možnosti trávenia voľného času a dovoleniek na území Bratislavského kraja. Informovala o tom Katarína Krapková z Kancelárie predsedu Bratislavského samosprávneho kraja.

"Tomuto cieľu je prispôsobený aj charakter poskytovaných informácií v podobe rôznorodých tlačených materiálov s tematikou prírodných, kultúrnohistorických, športových atraktivít nášho regiónu," spresnila.

Prezentačný priestor Bratislavského kraja bude podľa nej spájať modrý koberec, na ktorom budú vystavovať mesto Bratislava, Malokarpatský a Podunajský región, mesto Pezinok i časť Záhoria. V expozícii Bratislavského regiónu budú turistickú ponuku zároveň vystavovať zahraniční partneri kraja - Moskovská oblasť, Mazowiecke vojvodstvo, Stredočeský kraj a župa Győr-Moson-Sopron.

Ako Krapková ďalej uviedla, kraj sa stal historicky prvým domácim partnerom usporiadateľa veľtrhu, čím štartuje kampaň jednej z prioritných oblastí BSK, teda podporu domáceho cestovného ruchu. "Rozvoj cestovného ruchu, jeho produktov a služieb je významným akceleračným faktorom zvyšovania zamestnanosti v regióne Bratislavského kraja, vedie k jeho trvalej udržateľnosti, k zvyšovaniu životnej úrovne obyvateľstva regiónu," vysvetlila.

Výrazná účasť BSK na tomto veľtrhu prispieva podľa nej k budovaniu značky Bratislavského kraja, ako príťažlivej turistickej destinácie, tak pre domácich ako i zahraničných návštevníkov. Veľtrh bude možné navštíviť denne v čase od 9:00 do 18:00. Vo štvrtok počas otváracích hodín a v piatok do 12:00 je podujatie určené pre odbornú verejnosť, v piatok od 12:00, v sobotu a nedeľu od 9:00 do 18:00 pre širokú verejnosť.

Bratislavský región sa na veľtrhu ITF Slovakiatour 2008 zúčastní s vlastným stánkom s rozlohou 100 metrov štvorcových. Vizuál stánku bude vychádzať z loga BSK, ktoré bude naznačovať zloženie kraja a jeho usporiadanie. Bude symbolizovať osem okresov kraja, tvar kruhu naznačí spolupatričnosť hlavného mesta a ďalších miest regiónu. Farebné stvárnenie stánku bude rešpektovať farebnosť erbu a vlajky.

Expozícia Bratislavského kraja bude tvoriť geograficky i symbolicky vstupnú bránu na územie Slovenska. Veľkorozmerné fotografie, umiestnené po obvode konštrukčného plášťa budú zobrazovať artefakty starobylej histórie, novodobej kultúry a prírody spojenej so zážitkom v kraji. Fotografie budú predstavovať Hrad Devín, novú budovu Slovenského národného divadla v hlavnom meste Bratislava a vinohradnícke mestečko Svätý Jur.

K oživeniu expozície Bratislavského samosprávneho kraja prispejú aj zariadenia v zriaďovacej pôsobnosti BSK. Bratislavské bábkové divadlo oživí stánok pesničkami a dekoráciami zo známych inscenácií režiséra Jozefa Bednárika, návštevníkov potešia dvojmetrové bábky z inscenácie Čajkovského baletu Luskáčik. K atmosfére stánku prispejú svojimi produktmi i Združená stredná škola potravinárska na Harmincovej ulici v Bratislave, Stredná vinársko-ovocinárska škola v Modre a svoju šikovnosť predvedú i žiaci z odborných umeleckých škôl.

International Travel Fair Slovakiatour 2008, ktorý je členom medzinárodnej organizácie veľtrhov cestovného ruchu ITTFA, je najväčší a najdôležitejší veľtrh cestovného ruchu na Slovensku. Počas štyroch dní sa tu budú predstavovať najnovšie trendy v oblasti cestovného ruchu z celého sveta. Komplexnú ponuku na cestovanie a oddych bude tvoriť aj piaty ročník podujatia Camera Slovakia a jubilejný 15. ročník výstavy Poľovníctvo a oddych.

(sita)

Páčil sa vám článok?