Lamačské problémy sú aj na internete

11.1.2008
0
Páčil sa vám článok?

Napriek tomu, že mnohí radoví Lamačania debatujú na internetovom čete (chate) o kríze v miestnom úrade, starostka Oľga Keltošová tvrdí, že situácia je lepšia než kedykoľvek predtým.

Na jeseň kancelárie úradu miestnej časti natrvalo opustilo viacero zamestnancov. Podľa našich informácií ide o dvanásť - štrnásť ľudí a v telefonickom rozhovore tento počet utečencov starostka pripúšťa. Masový odchod vyvrcholil bleskovou rozlúčkou miestneho kontrolóra Ladislava Majerčíka so svojim postom deň pred novembrovým zasadaním miestneho zastupiteľstva.

Pokrik okolo jeho odchodu vyvolalo, že on sám pripravil dôvodovú správu k svojej abdikácii a podľa jeho tvrdení dal 14 exemplárov (len pre poslancov a starostku) O. Keltošovej, aby ich odovzdala na zasadaní poslancom. Tá sa rozhodla inak a len ústne stručne bez oznámenia dôvodov a súvislostí oznámila odchod L. Majerčíka na vlastnú žiadosť. Keltošová tvrdí, že žiadny zákon, žiadna norma jej neprikazuje, aby odstupovanie úradníkov oznamovala písomne, hoci ide o kontrolóra.

Hoci je počet utečencov naozaj dosť vysoké číslo na taký malý úrad maličkej miestnej časti a sú medzi nimi aj viaceré kľúčové postavy mechanizmu miestneho úradu, O. Keltošová tvrdí, že úrad funguje lepšie ako kedykoľvek predtým. Starostka tvrdí, že z jej strany nejde o žiadne čistky, jednoducho vraj po nástupe začala žiadať od úradníkov vyššie pracovné tempo a kto nevládze, odchádza. Odchodmi sa však vraj zlepšila aj atmosféra.

L. Majerčík ale i ďalší odídenci však hovoria, že čudné pomery a vzťahy začali panovať na úrade po nových voľbách a z príspevkov Lamačanov na čete sa zdá, že nová samospráva nemá záujem o problémy radového Lamačana. Veľkú kritiku a obviňovanie z nedemokratických metód si lamačská samospráva vyslúžila vedením miestneho časopisu pre likvidáciu redakčnej rady a možnosť kritizovaného v časopise sa brániť.

Gustav Bartovic

Páčil sa vám článok?