BSK získal úver 700 miliónov korún od EIB

10.1.2008
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavský samosprávny kraj získal investičný úver vo výške 700 miliónov Sk od Európskej investičnej banky. Úver by sa mal použiť v priebehu troch až štyroch rokov, pričom jednotlivé projekty budú schvaľovať poslanci krajského zastupiteľstva.

Zmluvu o poskytnutí úveru dnes podpísali predseda BSK Vladimír Bajan a viceprezidentka EIB Marta Gajecka. Finančné prostriedky z úveru budú alokované do oblastí dopravy, vzdelávania, kultúry a sociálnych vecí. Spolu s vlastnými finančnými prostriedkami tak BSK v spolupráci s EIB prefinancuje počas úverového obdobia takmer 1,5 miliardy Sk.

Peniaze by mali ísť najmä na rekonštrukcie regionálnych ciest, Konzervatória na Konventnej ulici, Gymnázia na Grösslingovej ulici a Bratislavského bábkového divadla, tiež na realizáciu Centier komunitnej rehabilitácie a výstavbu plavárne.

Splnením náročných podmienok pre čerpanie úveru BSK vytvoril garancie, že použitie bude spĺňať najprísnejšie kritéria transparentnosti a efektívnosti. Prijatie úveru od EIB je tiež prestížnou záležitosťou, lebo spolupráca s významnou európskou bankou vytvára predpoklady na pozitívny rating aj pre prípadnú spoluprácu s inými inštitúciami EÚ.

(tasr)

Páčil sa vám článok?