Počas Silvestra netreba v MHD nočný príplatok

28.12.2007
0
Páčil sa vám článok?

Organizátori silvestrovských osláv odporúčajú návštevníkom využiť najmä mestskú hromadnú dopravu, ktorá bude večer a v skorých ranných hodinách posilnená. Vedenie mesta dohodlo s Dopravným podnikom Bratislava zľavu na nočné cestovanie - nebude potrebný 44-korunový cestovný lístok, ale stačí bežný denný.

Oslavy spôsobujú dopravné obmedzenia. Osobným vozidlám neumožnia vstup do zón zábavy od 9.00 h 31. decembra do 3.00 h 1. januára. Vozidlá, ktoré budú parkovať na uličných státiach v zóne, odtiahnu. Nábrežnú komunikáciu od Nového mosta po Šafárikovo námestie pre individuálnu dopravu zatvoria od 23.00 do 01.30 h pre polnočný ohňostroj a následné upratovanie.

Z Rázusovho a Vajanského nábrežia vylúčia električkovú dopravu, obnovia ju 1. januára ráno podľa cestovných poriadkov. Mestská polícia bude kontrolovať pred polnočným ohňostrojom a počas neho premávku na vozovke Nového mosta, aby zabránila vstupu peších.

Ako uviedol Milan Vajda z magistrátu, hlavným cieľom silvestrovských osláv v centre mesta je od ich vzniku ponúknuť ľuďom v posledných hodinách starého roka výbornú zábavu v bezpečnom prostredí. Preto do zón zábavy možno vojsť iba cez určené vstupy z Michalskej, Ventúrskej, Mostovej, Gorkého, Jesenského, Laurinskej a z Františkánskej ulice od budovy Hlavnej pošty.

Od 19.00 budú preventívne kontroly a návštevníci by nemali mať sklené fľaše, kovové a drevené tyče ani pyrotechnické prvky. Vstup neumožnia ani osobám pod zrejmým vplyvom alkoholu a psychotropných látok. Nad organizáciou a bezpečnosťou podujatia dohliadne niekoľko sto usporiadateľov a policajtov.

Sídlom organizačného štábu je Primaciálny palác, kde bude aj ošetrovňa Červeného kríža a stredisko pre stratené deti. Na Hviezdoslavovom a Primaciálnom námestí budú v pohotovosti vozidlá rýchlej zdravotnej pomoci. O požiarnu bezpečnosť sa postará 10-členná jednotka Dobrovoľného hasičského zboru zo Starého Mesta.

Dve hlavné občerstvovacie zóny umiestnia na Hviezdoslavovom námestí a v západnej časti Hlavného námestia. Organizátori predpokladajú, že majitelia reštaurácií a stravovacích prevádzok najmä na Michalskej, Ventúrskej, Panskej a Laurinskej ulici využijú silvestrovský program na ambulantný predaj vareného vína alebo čaju.

Na Františkánskom a Hviezdoslavovom námestí uložia 30 ekologických WC a v prevádzke budú verejné hygienické zariadenia na Palackého ulici. Okrem bežných odpadkových nádob umiestnia v zóne zábavy veľkokapacitné kontajnery.

(tasr)

Páčil sa vám článok?