Lamačskí poslanci stiahli návrh rozpočtu

21.12.2007
0
Páčil sa vám článok?

Poslanci bratislavskej mestskej časti Lamač na štvrtkovom zasadaní zastupiteľstva o rozpočte nerozhodli. Na návrh lamačskej starostky Oľgy Keltošovej ho stiahli z rokovania a vrátia sa k nemu na mimoriadnom zastupiteľstve 3. januára budúceho roka.

Ako Keltošová uviedla, návrh stiahli z technických a zákonných dôvodov, pretože nebol riadne vyvesený. Podľa nej to však nebolo zavinené ani úradom, ani zastupiteľstvom.

"V zákonnej lehote pred zastupiteľstvom sme 5. decembra mali len prvé údaje o prerozdeľovaní podielových daní z mestského rozpočtu pre jednotlivé mestské časti. Prebiehali ďalšie rokovania starostov a s bratislavským magistrátom, ktoré až 13. decembra vyústili do definitívneho hlasovania mestských poslancov o výške prerozdeľovaného podielu pre mestskú časť Lamač. V tento deň sa s ním oboznámili aj poslanci, takže nemali dostatok času na preštudovanie si materiálu," spresnila Keltošová.

Ako ďalej konštatovala, rokovania v priebehu pár dní boli veľmi intenzívne, pretože kým začiatkom decembra mal Lamač dostať od hlavného mesta z podielu daní 28 miliónov, 13. decembra mestskí poslanci odsúhlasili 33 miliónov korún. Poslanec Radoslav Olekšák doplnil, že tento rozpočet považuje za najlepší v histórii Lamača, čo sa týka príjmov a priorít, pretože budúci rok chcú začať uskutočňovať aj väčšie investičné akcie.

Bežný rozpočet na budúci rok pre mestskú časť Lamač je zostavený ako vyrovnaný. Celkové príjmy sú naplánované na 53 089 000 korún, pričom najvyšší nárast sa očakáva najmä z daní z príjmov a kapitálového majetku. Celkové bežné výdavky sú naplánované v rovnakej sume 53 089 000 korún, z čoho viac ako 20,5 milióna sa plánuje použiť na školstvo.

Kapitálový rozpočet je zostavený ako schodkový. Tento schodok mestská časť plánuje uhradiť z prebytku prostriedkov minulých období, čiže nie sú na rok 2008 naplánované žiadne kapitálové príjmy. Kapitálové výdavky sú plánované v celkovej výške 18 780 000 korún, pričom ich projekcia vychádza z finančných možností Lamača a potrieb plnenia úloh, ktoré vyplývajú zo schválenej Stratégie hospodárskeho a sociálneho rozvoja do roku 2010.

(sita)

Páčil sa vám článok?