V Dúbravke obmedzili pitie alkoholu na verejnosti

16.12.2007
0
Páčil sa vám článok?

V mestskej časti Dúbravka bude od januára platiť nové všeobecne záväzné nariadenie o obmedzení a zákaze predaja, podávania alebo požívania alkoholických nápojov na verejne prístupných miestach.

Nariadenie prijali miestni poslanci na poslednom zasadnutí zastupiteľstva. Podľa prijatého materiálu bude zakázaný ambulantný predaj alkoholických nápojov na športoviskách, zakázané bude tiež predávať alkohol v parkoch spravovaných mestskou časťou v čase od 6:00 do 21:00 h a na detských ihriskách v období od septembra do júna v čase od 6:00 do 19:00 h a vo zvyšných dvoch letných mesiacoch v čase od 6:00 do 21:00 h.

Od januára bude platiť aj zákaz podávať alkoholické nápoje v čase od 4:00 do 24:00 v potravinách (výnimkou budú ochutnávky), v okruhu 20 metrov od predajne potravín (neplatí pre podniky verejného stravovania), na iných verejne prístupných miestach v okruhu 50 metrov od predškolských zariadení a školských zariadení pre deti a mládež do 18 rokov ako aj zdravotných zariadení, rovnako aj v zariadeniach verejného stravovania bez obsluhy a na autobusových zastávkach.

Požívanie alkoholických nápojov bude sankcionované na verejne prístupných miestach v intraviláne mestskej časti v čase od 10:00 do 18:00 h. V tomto prípade navrhol miestny poslanec Štefan Bednár vytvoriť mapy, na ktorých by boli vyznačené hranice mestskej časti. Zákaz neplatí pre podniky verejného stravovania a ostatné zariadenia poskytujúce služby pohostinstiev.

(sita)
Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie