Župa plánuje vybudovať novú plaváreň

16.12.2007
0
Páčil sa vám článok?

V Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK) plánujú postaviť novú plaváreň. Schválili to krajskí poslanci na poslednom zasadaní zastupiteľstva, keď podporili návrh projektov župy financovaných z úveru Európskej investičnej banky (EIB) vo výške 700 miliónov korún.

Podľa predkladateľa návrhu predsedu BSK Vladimíra Bajana je v regióne veľký nedostatok verejných objektov zameraných na vodné športy a výstavba novej plavárne by mala pokryť tento nedostatok. Náklady na projekt si vyžiadajú 200 miliónov korún, z čoho 96 miliónov bude financovaných z úveru od EIB.

Podľa návrhu je zámerom vybudovať plaváreň pre širokú verejnosť, určenú pre rôzne vodné športy, podujatia či súťaže. Organizátorom bude Bratislavský vyšší územný celok, čím môžu byť na vysokej úrovni zabezpečené reprezentačné činnosti kraja. Okrem hlavného bazéna so štandardnými rozmermi tu môžu byť vybudované aj menšie bazény pre matky s deťmi, niekoľko masážnych bazénov a osobitný menší bazén, do ktorého bude vyústený prípadný tobogan.

V rámci Bratislavského kraja je niekoľko bazénov, ktoré sú v správe zariadení v zriaďovateľskej pôsobnosti župy. Podľa návrhu však tieto bazény školy prenajímajú rôznym občianskym združeniam a iným právnickým osobám a nie verejnosti.

(sita)
Páčil sa vám článok?