Zástupcovia mestských častí o prerozdelení financií

28.11.2007
0
Páčil sa vám článok?

Prerozdelenie financií bolo témou utorňajšieho rokovania námestníka primátora Milana Cíleka (SDKÚ-DS) a starostov mestských častí Devínska Nová Ves, Nové Mesto a Ružinov Vladimíra Mráza (NF), Richarda Frimmela (nezávislý) a Milana Ftáčnika (SMER-SD).

Výsledkami tohto prvého rokovania sa budú v stredu zaoberať starostovia všetkých 17 bratislavských mestských častí, aby sa k nim mohli vyjadriť, informoval petržalský starosta Milan Ftáčnik. Záujmy mestských častí reprezentovali uvedení traja starostovia.

Podľa Ftáčnika by mohol byť určený percentuálny podiel, ktorý dostanú mestské časti z vybraných daní z príjmov fyzických osôb respektíve z dane z nehnuteľností. Podľa neho je to významný krok, pretože rastú najmä dane z príjmov fyzických osôb. Výšku percentuálneho podielu neuviedol vzhľadom na pokračujúce rokovania.

Podľa neho je to pozitívny posun od pevnej sumy v korunách pre mestské časti smerom k filozofii o percentuálnom podiele, ktorú presadzujú starostovia. Ftáčnik vyslovil predpoklad, že táto vec sa uzavrie na rokovaní bratislavského mestského zastupiteľstva 13. decembra.

V súvislosti s prerozdelením podielu dane z príjmu fyzických osôb v roku 2008 sa v materiáli pre mestských poslancov na ostatnom rokovaní zastupiteľstva uvádza pre mestské časti suma 1,5 miliardy Sk.

(tasr)
Páčil sa vám článok?