Poslanci darovali svoje odmeny

19.11.2007
0
Páčil sa vám článok?

Komunitná nadácia Bratislava realizuje od októbra minulého roku projekt „Poďme spolu, podporíme našu školu“. Je určený bratislavským základným školám. Tie boli oslovené s nápadom zbierať finančné prostriedky na konkrétny účel.

Takýmto spôsobom nadácia podporuje myšlienku darovania, snaží sa, aby boli školy aktívne v získavaní financií a mohli si aj takto zlepšiť svoju finančnú situáciu. Ich úsilie bude odmenené. Najúspešnejšie školy si medzi sebou rozdelia finančnú prémiu 300-tisíc korún, ktoré venovala Citibank Slovakia, a. s.

Zapojené školy teda bojujú o čo najlepšie umiestnenie. Mnohé z nich oslovili ľudí, ktorým záleží na tej „ich“ škole, ľudí, ktorí tu napríklad zažili veselé i vážne chvíle a prežili kus svojho detstva.

S obdivuhodným nápadom, ako o filantropii nielen hovoriť, prišli poslanci Miestneho zastupiteľstva v Lamači. Rozhodli sa, že darujú svoje odmeny a podporia Základnú školu na Malokarpatskom námestí. Ako nám povedal jeden z 11 poslancov, Radoslav Olekšák: „Rozhodli sme sa pomôcť tejto lamačskej škole a jej novej pani riaditeľke. Keďže školy teraz spadajú pod správu samospráv, cítime za ne zodpovednosť. Záleží nám na tom, ako sa im bude dariť.“

Poslanci vyzbierali sumu 15 872 Sk. Tá prispeje na vybavenie počítačovej učebne v spomínanej škole. A možno vďaka tomuto daru bude po vyhodnotení celého projektu aj odmenená. Je to pekný príklad aj pre ďalších bratislavských filantropov. Projekt trvá do 30. apríla 2003 a informácie o ňom nájdete na www.mojaskola.sk.

Daniela Danihelová

Páčil sa vám článok?