Budovu konskej železnice už predali

3.10.2006
0
Páčil sa vám článok?

Stanicu prvej konskej železnice v bývalom Uhorsku na Trnavskom mýte kúpila za 20,7 milióna korún spoločnosť Woodimex, ktorá už vyplatila za nehnuteľnosť celú sumu. Informoval o tom Boris Kotleba, zástupca správcu konkurznej podstaty skrachovanej spoločnosti Hydrostav, ktorá budovu vlastnila.

Spoločnosť Woodimex sa stala víťazom verejného ponukového konania, ktorého prvé kolo sa začalo v apríli. Vtedy budovu ponúkali za 21,6 milióna korún podľa znaleckého posudku, za túto cenu ju však nikto nechcel kúpiť. Napokon sa budovu rozhodli predať spoločnosti Woodimex, keďže ponúkla najviac.

O budovu mala záujem aj bratislavská mestská časť Nové Mesto. „My sme za ňu ponúkli 12 miliónov korún, zaplatiť viac by nebolo v možnostiach mestskej časti,“ uviedla hovorkyňa novomestského starostu Valéria Reháčková. Nové Mesto chcelo historickú budovu, ktorú má aj v erbe, využívať na reprezentačné účely. „S predajom objektu súhlasíme, chceme však, aby boli jeho priestory používané výlučne na administratívne alebo kultúrne účely,“ skonštatovala Reháčková.

Zástupcovia spoločnosti Woodimex sa nechceli vyjadriť, ako budú budovu využívať a či ju plánujú rekonštruovať. „Budovu sme kúpili a tým sa to pre nás skončilo,“ uviedol zástupca firmy.

(lau, sita)

Páčil sa vám článok?