Napísali ste nám 12/2000

28.10.2007
0
Páčil sa vám článok?

Na margo článku V Medickej záhrade pribudlo ihrisko musím povedať, že som sklamaný a zhrozil som sa sľubu starostu Ďurkovského, že každý rok, pribudne ďalšie. Pravdepodobne tvorcovia ihriska nemajú deti vo vhodnom veku.

Keďže mám dve deti (5 rokov a 1 rok) som častým návštevníkom ihrísk. Moje dieťa bolo sklamané, že zmizol kolotoč a na počudovanie pribudla tretia šmykľavka. Cena za nové ihrisko bola 780 000 Sk. V tom prípade tvrdím, že za tie peniaze mohli byť zrekonštruované dve ihriská.

Načo zbytočne pribudovať tretiu šmykľavku, keď zostávajúce dve stačili kapacitne. Radšej mohol zostať kolotoč, na ktorom sa mohli voziť aj menšie deti. Tým, že pribudla tretia šmykľavka s dopadom do pieskoviska, sa zmenšil priestor na hranie v pieskovisku a zvýšilo sa riziko kolízie. Tak by sa boli ušetrili peniaze na ďalšie ihriská.

Keď sa chce starosta Ďurkovský poučiť, ako by mohli vyzerať aj ďalšie ihriská (aby neboli všetky rovnaké), nech sa ide pozrieť do druhého obvodu, ktorý robí veľa pre deti.

Juraj Tomek, Staré Mesto
LIST ČITATEĽA

~ ~ ~
Reagujem na článok o budovaní vrátnic v panelákoch.  Aj u nás na Fedinovej ulici by sme si chceli skultúrniť bývanie úpravou verejných priestorov, ale uvažujeme o tom, že zrejme budeme musieť zaviesť systém s vrátnikom, pretože vynaložené peniaze na úpravu by veľmi rýchle vyšli navnivoč.

Poviem vám, že nechápem myslenie ľudí, ktorým je jedno, že ničia všetko okolo seba a je im jedno, kde a ako žijú. No o tom zbytočne hovoriť, pretože tých, čo to nechápu, je síce veľa,  ale bohužiaľ, stačí malo tých, ktorí  ničia, ale, robia to hlavne dokonale a sústavne.

Keďže mestskú časť Petržalka tento projekt s vrátnikmi v panelákoch veľmi zaťažuje, nebolo by možné uzatvoriť nejakú dohodu o dotovaní takéhoto  projektu s poisťovňami? Ja si myslím, že ani poisťovne by neboli také zaťažované, pretože tam, kde sú vrátnici, sa nemôže tak vykrádať, či byty či pivničné priestory. Čiže  poisťovňa by ušetrila pri vyplácaní poistných udalostí a časť z tých peňazí by išla na dotovanie vrátnic. Možno by stálo za to skúsiť rokovať s poisťovňami.

Ľ. Dikyová, Petržalka
LIST ČITATEĽA

~ ~ ~
Som rodená Bratislavčanka a na Obchodnej ulici bývam už takmer pol storočia. Poznala som všetky staré ošarpané domčeky a dvory. Potešilo ma, keď začali staré domy vynovovať, búrať a stavať nové. Len jedno ma zarmucuje, že všetky obchody, ktoré zanikli, potraviny, domáce potreby a pod. nahradili obchody a to jeden vedľa druhého s úplne rovnakým sortimentom. Mám na mysli nespočetné množstvo zlatníctiev, no najmä textilného tovaru. V každom druhom výklade sú vyložené navlas tie isté módne pulóvre, svetre, šaty... Keby boli aspoň odlišné.

Mám 46 rokov, ale keby som si z týchto obchodov mala niečo vybrať, idem radšej do Viedne na Mexikoplatz a tam tie isté veci kúpim „za babku“. U nás sa predávajú za päťnásobné ceny. Nazdávala som sa, že v krásnom obchodnom dome, ktorý ústi na Vysokú ulicu, budú na prízemí namiesto obrovskej predajne obuvi, moderné potraviny a domáce potreby, také potrebné pre celú ulicu.

Tie  prednedávnom zanikli so smiešnym oznamom na dverách, že sa presťahovali do Petržalky. Teda, Staromešťan, utekaj do Petržalky, lebo široko-ďaleko už domáce potreby neexistujú.

Jana Pekarčíková, Staré Mesto
LIST ČITATEĽA

Páčil sa vám článok?