Napísali ste nám 07/1999

12.10.2007
0
Páčil sa vám článok?

Vtáčiky prvé ohlasujú príchod jari už od skorého rána. Aj ľudia podľahnú prastarému čaru obnovujúcej sa prírody a vyjdú z domov a bytov do ulíc, parkov a záhrad. Ja som sa tiež vybrala na jarnú prechádzku. Sídlisko plné odpadu, domy a steny zasprejované.

Len nebo je jasnomodré a Dunaj sa mohutne valí odvekým tokom. A ešte niečo ma potešilo. Pri jazde autobusom č. 23 ako keby som mala prehliadku výsledkov práce našich umelcov. Stavba nového Národného divadla je viditeľným dôkazom zápasu obetavých o jeho výstavbu a dokončenie. Preveziem sa cez Starý most na pravú stranu Dunaja a hľa: divadlo pantomímy je zasa krajšie, okolie upravenejšie. A nakoniec stará architektúra reštaurácie Leberfinger dopĺňa svojím čistým vzhľadom a okolím radosť, že dobrí ľudia ešte žijú.

Nie všetci sa starajú len o získanie prímorských víl a budovanie zámožných sídel pre seba. Som vďačná tým, ktorí veľa námahy, nadšenia, nápadov vložili do skrášlenia prostredia okolo prístaviska alebo pravej strany Dunaja. Mnohí z nás mávli rukou nad zanedbaným pravým brehom Dunaja a starými budovami tejto časti Bratislavy a zmierili sa s tým, že u nás je to tak. No máme, vďaka Bohu, takých umelcov, ktorí aj pre nás všetkých pripravili niečo pekné a povzbudzujúce. Vážme si ich a podporme ich.

E.S., Karlova Ves
LIST ČITATEĽA

~ ~ ~
Chcela by som sa s vami podeliť o dosť nepríjemnú skúsenosť, ktorej svedkom som sa stala. Bola som si sadnúť pred pár týždňami s kamarátkami v reštaurácii SIBYLA na Župnom námestí. V suteréne boli miesta obsadené, tak sme si sadli na prízemí. Keďže všetky stoly boli obsadené, sadli sme si na jediné voľné miesto pri posuvných vchodových dverách. Objednali sme si nealkoholické nápoje, ktoré nám doniesla mladá čašníčka. Tým, že sme sa dlho nevideli a mali o čom rozprávať, sedeli sme v podniku dosť dlho.

Veľa miesta na sedenie tam nie je, len štyri stoly, takže fluktuácia tam nebola taká veľká. Od jedného stola sa pomaly poberal párik mladých ľudí, ktorí zanechali na stole nedopité vínové poháre. Mladá čašníčka zobrala zo stola tieto nedopité poháre a položila ich na drez. Aké bolo naše prekvapenie, keď sme videli, ako čašníčka z pohárov, namiesto toho, aby ich umyla, nedopité víno preliala späť do originálnej vínovej fľaše. Pri tomto pohľade nás zamrazilo a hneď sme zaplatili účet. Po tejto skúsenosti už určite tento podnik nenavštívime a premýšľame, či sme sa tiež nestali obeťou.

Ivana Kráľová, Bratislava
LIST ČITATEĽA

~ ~ ~
Čítam vo vašich novinách o riešení bratislavských križovatiek. Kto mi dá odpoveď, kedy sa začne s rekonštrukciou križovatky Miletičova - Košická? Na jednej strane Košickej sa o chvíľu začne budovať nový most. Skutočne chvályhodné, ale čo s druhým koncom tejto ulice? Košická vyúsťuje do Miletičovej akýmsi provizóriom, cez ktorý jazdia autobusy a celá autodoprava. Odbočuje sa tu doprava i doľava, je tu veľa zaparkovaných automobilov a, samozrejme, chodcov na priechodoch (centrálne trhovisko).

Skutočne nepoznám naliehavejšiu križovatku v Bratislave, ktorá by si zaslúžila pozornosť otcov tohto mesta. Treba tu urýchlene vybudovať svetelnú križovatku, aby všetci účastníci, vrátane chodcov mohli tadeto prechádzať bezpečne a rýchlo. Odpovie mi niektorý kompetentný pán, čo s tým problémom? Prosím, ale nie jednou vetou, že nie sú peniaze. To by bola v tomto prípade chabá výhovorka.

Ivan Križka, Ružinov
LIST ČITATEĽA

Páčil sa vám článok?