Poslanec stíhaný pre korupciu už nie je vo väzbe

28.7.2007
0
Páčil sa vám článok?

Poslanec miestneho zastupiteľstva mestskej časti Devínska Nová Ves Jozef M., ktorého polícia začiatkom marca tohto roku prichytila pri preberaní úplatku, už nie je vo väzbe. Z väzby bol prepustený v piatok 13. júla. Prípad sa stále vyšetruje. Potvrdila to zástupkyňa hovorcu Prezídia Policajného zboru Andrea Polačiková.

Poslanec Jozef M., ktorí do miestneho zastupiteľstva kandidoval za koalíciu Smer-SD, SNS, ĽS-HZDS, DSS, žiadal spolu s ďalšou osobou na začiatku minulého roka úplatok dva milióny korún od predstaviteľa zahraničnej spoločnosti. Sľúbil mu za to zariadiť predaj pozemku, ktorý vlastní hlavné mesto. Lukratívnu ornú pôdu mal za úplatok zmeniť na stavebný pozemok. Kúpnopredajná zmluva na pozemok už bola podpísaná, kupujúci však nesplnil podmienky, zmluva sa preto zrušila.

Poslanec spolu s ďalšou osobou v polovici februára tohto roka zobral úplatok a ešte žiadal o doplatok 600 000 korún. Časť tohto doplatku vo výške 300 000 korún prevzal 8. marca tohto roka, ale pri preberaní úplatku sa dostal do rúk polície. Za tento skutok mu hrozí väzenie od piatich od 12 rokov.

(sita, banoviny)

Páčil sa vám článok?