VIDEO: Jogínka Vanda Gallo má ten najkrajší darček doma - trojmesačnú dcérku Miu...

7.12.2021

Zdroj: koláž abn - FB V.G.

Páčil sa vám článok?

Adventný čas zostávajúci do Vianoc si tento rok krátime sériou rozhovorov s ľuďmi pracujúcimi v rôznych povolaniach, ktorých význam či spoločenský prínos občas nedoceňujeme. Jogínka Vanda Gallo (1987) je momentálne matkou na plný úväzok, nakoľko sa jej 8. septembra narodila dcérka. A kým malá Mia spala, tak stihla vyplniť odpovede v našom dotazníku...

Čím ste chceli byť ako dieťa?
Veterinárkou.

Kedy a ako ste sa dostali k svojmu súčasnému povolaniu?
Už ako malé dievčatko. Musela som cvičiť rehabilitačné cvičenia na chrbticu. Väčšina z nich boli cviky z jogy.

Zdroj: archív V.G.

Vanda je rodáčkou z Liptovského Mikuláša, kde prežila detstvo aj mladosť...

V čom vidíte jeho prínos pre spoločnosť? Viete si predstaviť, čo by sa stalo, ak by zrazu prestala vaša profesia existovať?
Myslím, že moje zamestnanie momentálne má veľký prínos pre súčasnú spoločnosť. Ide o cvičenie tela a relaxáciu mysle, ktorého výsledkom je zdravie po fyzickej aj mentálnej stránke. Ak by moje zamestnanie zaniklo nič by sa nestalo. Moja práca je hlavne mojím životným štýlom, takže ja by som cvičila ďalej ako doteraz a zrejme by som sa vrátila k môjmu predošlému zamestnaniu v modelingovej agentúre...

Zdroj: koláž abn - FB V.G.

​Vanda pracovala v minulosti aj ako modelka...

Čo vám vie urobiť v práci alebo v súvislosti s ňou najväčšiu radosť?
Najväčšia radosť pre mňa je keď viem, že som pomohla jednotlivcovi alebo skupinke k lepšiemu bytiu. Či už na báze fyzickej a vyriešila bolestivé miesto, ktoré ich roky trápilo. Alebo ešte lepšie, že moje učenie a vedenie zahojilo ich dušu. Zlepšilo ich psychické zdravie alebo jednoducho pomohlo cítiť sa lepšie. 

Koho považujete za najdôležitejšieho človeka vášho života a prečo?

Najdôležitejší ľudia sú dvaja. Môj manžel a moja dcérka. Pre nich žijem.

Ktoré najvzdialenejšie miesto na svete ste doteraz navštívili - čím vás zaujalo a čo sa vám tam najviac páčilo?
Navštívila som veľa miest ale myslím, že najďalej bolo Japonsko. Najviac sa mi páčila krajina a zaujala ma ich kultúra. Ich prístup a hlavne dodržiavanie tradícií a dôležitosť rodinných zväzkov.

Zdroj: FB V.G.

​V roku 2010 reprezentovala SR na súťaži krásy v Číne a o niekoľko rokov neskôr navštívila aj Indiu...

Vďaka čomu si uvedomujete, že sa začalo obdobie adventu - hrozí vám, že budete pracovať aj cez sviatky?
Ja pracujem vlastne vždy a nikdy. Odkedy som matka venujem sa nonstop dcérke a rodine. A keď mám trochu času venujem sa sebe - čiže väčšinou joge. Ale cez sviatky výlučne nepracujem s ľuďmi. Užívam si pokoj, relaxujem a čerpám energiu do nového roka.  Keď som však kedysi pracovala v gastre, nemala som, žiaľ, ani jedny sviatky voľné.

Kto sa vo vašej rodine nevie dočkať Ježiška a na čo sa v súvislosti s Vianocami tešíte vy?
No u nás to asi čoskoro bude dcérka ale je ešte veľmi maličká tak sa asi tešíme zatiaľ zo sviatkov viac ja a muž. Že môžeme byť všetci spolu s našou rodinou a oddýchnuť si pri pečení a nejakých dobrých vianočných rozprávkach.

S kým všetkým sa zvyknete stretávať na Štedrý večer pri jednom stole a čo na ňom nesmie chýbať?
Vždy je to jedna z rodín buď moja alebo mužova. Minulý rok sme sa stretli spolu obe rodiny čo bolo ideálne. U nás nikdy nesmú chýbať moje zdravé koláčiky. Všetci sa na ne vždy tešia a milujú ich.

Našli ste si niekedy pod stromčekom taký darček, že ste naň dodnes nezabudli?
Ja si pamätám asi každý darček aký som kedy dostala. Žijem síce v prítomnom okamihu, ale spomienky si starostlivo uchovávam v srdci.

Zdroj: archív V.G.

​S manželom Christopherom sa poznajú už niekoľko rokov a Mia je najkrajším dôkazom ich lásky...

Aké želanie by ste mali, ak by boli Vianoce naozaj časom zázrakov?
Len to naozaj najpodstatnejšie. Zdravie, šťastie a lásku mne a mojej rodine a najbližším. A aby každý na svete mal toto šťastie.

Máte nejaké obľúbené vianočné pesničky alebo filmy – ktoré sú to?
Moja rozprávka je jednoznačne Perinbaba. Milujem ju od malička. A pesničiek mám viac ale najradšej mám Chris Rea - Driving Home for Christmas. Vždy mi znie v aute keď cestujeme na Liptov za rodinou.

(ars)

Páčil sa vám článok?