ADVENTNÝ ROZHOVOR č. 22: Moderátorka Adela Vinczeová vďaka manželovi ochutnáva na Vianoce bobaľky aj hriatô

22.12.2020

Zdroj: FB A.V.

Páčil sa vám článok?

Viete, kto má dnes meniny? Skôr než nájdete kalendár, tak vám prezradíme, že sú to nositeľky mena Adela. A na Slovensku asi nie je žiadna z nich známejšia, než moderátorka Adela Vinczeová, za slobodna Banášová. Nakoľko bola začiatkom decembra po pozitívnom teste v domácej karanténe, tak mala čas nám odpovedať na pár otázok o tom, aké budú mať s manželom Viktorom Vianoce...

Spomeniete si na svoje prvé Vianoce v detstve, teda aspoň, kde ste ich prežívali a s kým?

Nespomeniem si asi na prvé. Ale pamätám si nejaké záblesky. Napríklad veľkú bábiku, ktorú mi mama urobila. Bola veľká ako ja, čiže išlo skôr o kamaráta, ako o hračku...

Deti vnímajú sviatky predovšetkým cez darčeky - dostali ste aj vy taký, na ktorý ste dodnes nezabudli - buď vás veľmi potešil alebo ste po ňom túžili?

U mňa vždy vyhrávalo Lego. Dostala som jednu sadu pod stromček a z toho som si budovala vlastné mesto. Mala som taký typ, kde figúrky mali hlavy zvierat. Doteraz mám všetko odložené. Potom ma ešte zvykli potešiť plyšáky. Tých som mala veľa. Jedného som aj zvykla venčiť.

Zdroj: koláž abn - archív A.V.

​Malá Adelka so staršou sestrou Máriou, ktorú v rodine volajú Jožka a na druhej snímke ju určite už spoznávate... 

Čo pre vás znamenajú Vianoce dnes - ako ich vnímate a kde a s kým ich budete tráviť tento rok?

Vianoce sú pre mňa oddych. Také zakrytie sa perinou pred koncom roka. Mám rada voľno, ktoré rešpektujú všetci, lebo počas iných sviatkov bežne nakrúcame, pracujeme. Ani víkendy nie sú sväté. No Vianoce platia pre všetkých, preto sú mi vzácne. Toho roku budeme ako každý rok chvíľu s našimi a potom zas s Vikiho rodičmi.

Zdroj: Instragram V.V.

Pre Viktora a Adelu to už budú štvrté spoločné Vianoce, odkedy sú manželmi... 

Ktoré predvianočné tradície neodmysliteľne patria aj do vašej rodiny?

Na Mikuláša si dávame drobnosti. To je jasné. Na Vianoce už skoro nič. Nemáme nejaké tradície, ale máme nejaké zvyklosti. Myslím, že sa už celkom zaužívalo, že počas Vianoc hrávame veľa spoločenských hier. To nás baví a spája všetkých pri jednom stole.

Zdroj: FB J.B.

​Adela navštívi na Vianoce aj svojich rodičov Banášovcov, ktorí sa mimochodom krstnými menami volajú Jozef a Mária...

Ako vyzerá Vaše štedrovečerné a vianočné menu - čo na stole nesmie chýbať? Pomáhate aj vy s prípravou nejakých jedál či nápojov?

Ja kuchárkou nie som vôbec. Keďže chodíme s Vikim po iných domácnostiach. Vždy je kapustnica a nejaká ryba. Kapor je z môjho pohľadu preceňovaný, takže tomu sa vyhýbame. Máme oplátky s medom a cesnakom a u Vinczeovcov sú aj bobaľky a hriatô.

Vianočný stromček mávate živý alebo umelý? Kedy ho zdobíte a dokedy si ho nechávate?

Stromček mávame živý. Aj keď som zvedavá na info storky o tom, či mať živý, alebo umelý stromček, ktoré chystá Viktor na svojom instagrame. Zdobíme ho, keď vieme, že bude čas. Niekedy okolo 22-ho decembra. Veniec máme od švagrovej priateľky. Je celý rozložiteľný a eko. Nie je v ňom žiadne lepidlo a umeliny. Dokonca aj sviečky sú zo včelieho vosku. S výzdobou domu to nejako nepreháňame. Aj tak mám už z bežných dní pocit, že sme obklopení príliš veľa blbostičkami a skôr by som uberala ako pridávala.

Zdroj: koláž abn - instagram V.V.

Aké vianočné pesničky patria medzi Vaše obľúbené a ktorú by ste odporučili vypočuť si čitateľom Bratislavských novín? 

Mám rada Vianočný album Katky Koščovej a Stinga. Inak som fanúšikom starých amerických vianočných skladieb. Bohužiaľ majú pre mňa väčšiu atmosféru, aj keď to asi nie je príliš sympatické.

(ars)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie