Chatársku oblasť vraj ničia bezdomovci

16.2.2007
0
Páčil sa vám článok?

Neznámi vandali vyčíňajú už niekoľko mesiacov v chatovej oblasti na hranici mestských častí Karlova Ves a Dúbravka. Devastujú chatky a kradnú všetko, čo tam nájdu.

Bezmocní majitelia chatiek z oblasti Horných a Dolných Krčacov sa obrátili na našu redakciu, aby sme sprostredkovali ich znepokojenie a strach. Páchateľmi sú podľa nich bezdomovci, ktorí sa v chatkách nelegálne zdržujú a neexistuje už chatka, v ktorej by ešte neboli a neokupovali ju.

Stáva sa, že majiteľov chatiek vykradnú aj počas práce v záhrade. Viacerí mali po „návštevách“ bezdomovcov také zdevastované stavby, že sa ich rozhodli radšej zbúrať. Prespávanie v prázdnych chatkách a roztržky medzi nimi samotnými nie sú výnimočné. Minulý rok v auguste tu takmer prišiel o život 35-ročný muž po tom, ako sa bezdomovci medzi sebou dopichali nožmi.

Obyvatelia a majitelia záhrad a chát v chatovej oblasti Krčace by boli veľmi radi, keby sa vyriešila táto nepríjemná situácia a mohli sa bez strachu pohybovať na tomto území a svojich pozemkoch.

Podľa vyjadrenia hovorcu mestskej polície Petra Plevu je záhradkárskym osadám v lokalitách Dolné a Horné Krčace zo strany mestskej polície venovaná pozornosť. „Hliadkam z mestskej polície Dúbravka vypomáhajú aj policajti zo stanice kynológie mestskej polície so psami. Len v tomto roku tu uskutočnili v denných či nočných hodinách osem akcií. V nich budeme, prirodzene, pokračovať i v budúcnosti aj za spolupráce s príslušníkmi policajného zboru,“ konštatoval P. Pleva.

Xénia Dvorínová

Páčil sa vám článok?