Správy z podsvetia 03/2000

6.2.2007
0
Páčil sa vám článok?

NA DRIEŇOVEJ ULICI pred diskobarom hotela CKM neznámy páchateľ postrelil 22-ročného Macedónca, ktorý má prechodný pobyt v Bratislave. Vystrelil trikrát a zasiahol ho do pravej nohy. Cudzinec je hospitalizovaný a zotavovať sa bude asi dva mesiace.

NA ŠANCOVEJ ULICI našli v jednom z bytov mŕtvolu muža v značnom štádiu rozkladu príslušníci policajného zboru. Polícia zistila, že ide o 47-ročného Bratislavčana Ladislava G., ktorého mŕtvolu našli aj podľa zápachu šíriaceho sa z bytu. Podľa lekárky muž zomrel bez cudzieho zavinenia, pravá príčina smrti však bude známa až po pitve. Ako uviedol službukonajúci bratislavského Mestského požiarneho zboru, je zaujímavé, že mŕtvolu našli v byte pod takmer metrovou vrstvou odpadkov.

NA ŠANCOVEJ ULICI na zastávke MHD v smere na Račianske mýto prepadol neznámy páchateľ 19-ročného Lukáša z Trenčína. Prišiel k nemu a pýtal od neho peniaze. Keď mládenec na jeho žiadosť nereagoval, muž vytiahol lovecký nôž a priložil mu ho na krk. Keď Lukáš vytiahol peňaženku, muž mu ju vytrhol a ušiel. Za trestný čin lúpeže hrozí páchateľovi trest odňatia slobody na 2 až 10 rokov.

NA VINOHRADNÍCKEJ ULICI na konečnej zastávke autobusu 57 našli chlapca vo veku asi 4 až 6 rokov. Nechcel povedať odkiaľ je a predstavil sa iba ako Miško. Po odvysielaní informácie o Miškovi na políciu prišli občania, ktorí chlapčeka spoznali. Polícia sa skontaktovala s jeho matkou - 36-ročnou Ruženou B., ktorá býva so svojím druhom na Veternicovej ulici. Je rozvedená a štyri deti z prvého manželstva vo veku 9-16 rokov žijú od roku 1992 v detskom domove. Šesťročný Miško B. a jeho dvojročný braček Martinko žijú s matkou a jej druhom. Malého Miška dala na starosť jeho starej matke na Drobného ulicu, odkiaľ ušiel. Keďže chlapec sa odmieta vrátiť domov, je v diagnostickom ústave a jeho prípadom sa bude zaoberať sociálny odbor Okresného úradu Bratislava I.

NA HRANIČNOM PRIECHODE PETRŽALKA - BERG odhalili páchateľku, ktorá kurióznym spôsobom pašovala heroín. 28-ročnej Viedenčanke Claudii N. pri colnej prehliadke našli colníci v pošve vrecúško so svetlohnedou látkou. Experti zistili, že je to 48 gramov heroínu s prímesou kofeínu a paracetamolu. Vyšetrovateľ ju obvinil z trestného činu nedovolenej výroby a držania omamných a psychotropných látok, jedov a prekurzorov. Sudca ju vzal do vyšetrovacej väzby.

PRI RIEKE MORAVA začuli policajti z hraničného oddelenia v Devínskej Novej Vsi volanie o pomoc. Po príchode na miesto pri tamojšom poľnohospodárskom družstve videli visieť na strome nad rozvodnenou riekou päť vysilených a od zimy skrehnutých mužov. Policajti privolali požiarnikov, ktorí im pomohli dostať sa na zem. Išlo o občanov Rumunska, ktorí sa k nám dostali legálne na platné cestovné doklady. Mali namierené za prácou do Talianska, kam sa chceli dostať cez Rakúsko po prebrodení Moravy. Nerátali však s rozvodnenou riekou a silným prúdom. Vraj ich bolo spolu osem, pričom traja sa dostali na druhý breh. Po vypočutí im uložili zákaz vstupu na územie SR na tri roky.

(ver)

Páčil sa vám článok?