Správy z podsvetia 02/2000

28.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

NA SARATOVSKEJ ULICI v istom nočnom podniku zatiaľ neznámi páchatelia po predchádzajúcej hádke fyzicky napadli 17-ročného Žilinčana. Zbili ho aj pred nočným podnikom, pričom ho jeden z nich pichol nožom do brucha a spôsobil mu vážne zranenie s dosiaľ neurčeným časom liečenia a práceneschopnosti.

NA ULICI KPT. RAŠU vo večerných hodinách prepadol 20-ročný Erik K. z Petržalky 67-ročnú paniu. Hrubým násilím jej odcudzil kabelku, v ktorej mala peniaze. O 15 minút neskôr prepadol vo vchode na tej istej ulici 56-ročnú ženu. Hoci sa bránila, útočník bol silnejší a s ulúpenou taškou ušiel. Vyšetrovateľ proti nemu vzniesol obvinenie pre pokračujúci trestný čin lúpeže. Erik K., v súčasnosti bez pracovného pomeru, bol umiestnený do cely predbežného zadržania s návrhom na vzatie do väzby.

NA BODVIANSKEJ ULICI v neskorých večerných hodinách zadržala policajná hliadka na základe oznámenia z linky 158 dvoch 40-ročných mužov, ktorí sa pomocou kladiva pokúšali dostať do útrob automatu na lístky MHD.

NA PRIEVOZSKEJ ULICI v noci si hliadkujúci policajti všimli štyri osobné autá úplne obsadené pasažiermi. Pri ich kontrole zistili, že autá riadili slovenskí občania s trvalým pobytom v Komárne, ostatných 15 osôb boli cudzinci. Podľa dohovoru ich Slováci mali odviezť do Devínskej Novej Vsi, kde mali za odvoz dostať zaplatené. Cudzinci sú občanmi Afganistanu, ani jeden nemá doklady. Desať mužov, dve ženy a tri maloleté deti požiadali na Slovensku o azyl.

V KÚPEĽOCH CENTRÁL policajti pristihli pri krádeži štvoricu mužov z Bratislavy, ktorí odcudzili asi 200 kg mosadzných plechov a odvážali si ich na aute preč.

NA ULICI JÁNA STANISLAVA niekto v posledný týždeň minulého roku kompletne vysťahoval byt 24-ročnej ženy. Prípad sa v týchto dňoch podarilo polícii objasniť a vyšetrovateľ obvinil z krádeže 29-ročnú Bratislavčanku Máriu B., dosiaľ trikrát súdne trestanú. Veci v hodnote 845 tisíc Sk, ukradnuté z bytu, sa podarilo zaistiť. Polícia zároveň pátra po jej spolupáchateľovi, 40-ročnom Imrichovi S. z Bratislavy, ktorý sa zdržiava na neznámom mieste.

NA POPRADSKEJ ULICI došlo k prepadu čerpacej stanice Avanti, keď neznámy páchateľ krátko pred polnocou ohrozoval pištoľou obsluhu benzínovej pumpy a pod hrozbou jej použitia ukradol 47 400 korún. Z miesta činu utiekol na osobnom motorovom vozidle Volvo 760. Išlo o 20-ročného Bratislavčana Borisa K., ktorého polícia po naháňačke v uliciach mesta napokon zadržala. Jedna z policajných hliadok si všimla podozrivé vozidlo na Ulici svornosti a začala ho prenasledovať. Páchateľ však unikal smerom na Prístavný most. Policajtom sa ho podarilo zastaviť až na križovatke Dostojevského radu a Továrenskej ulice.

(brn)
Páčil sa vám článok?