Správy z podsvetia 01/2000

28.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

NA MEDENEJ ULICI v kasíne Reduta zadržali 37-ročného Vietnamca, trvalo žijúceho v Bratislave. mal pri sebe štyri falošné stodolárové bankovky, ktoré chcel použiť.

NA NÁMESTÍ 1. MÁJA pred kinom Tatra policajti zadržali dvoch zamestnancov istej súkromnej bezpečnostnej služby, ktorí vydierali 24-ročného Bratislavčana. Mal im doniesť 10 tisíc korún, k čomu ho nútili už mesiac predtým v klube Black Rose na Michalskej ulici. Vydierači - 21-ročný Jozef H. a 18-ročný Ján Š. - padli polícii do rúk práve pri preberaní peňazí. Vyšetrovateľ spracoval návrh na ich vzatie do väzby.

NA JÉGÉHO ULICI zadržala na základe oznámenia policajná hliadka muža, ktorý vzbudzoval verejné pohoršenie. Oznamovateľ policajtom uviedol, že spacifikoval chlapa, ktorý jeho manželku a dieťa pri prechádzaní Bajkalskej a Jégého ulice prenasledoval a obťažoval. Muž sa obnažoval a onanoval pred ženou a dieťaťom. Vyšetrovaním sa zistilo, že ide o 35-ročného O. H. z Bátorových Kosíh. Po vypočutí kriminálnou políciou ho prepustili.

NA RÁDIOVEJ ULICI zastavila policajnú hliadku žena z Bratislavy a oznámila, že jej traja mladíci ukradli mobilný telefón a ušli na vozidle Škoda 120. Auto podľa popisu našli a zastavili na Rožňavskej ulici. Riadil ho 25-ročný Bratislavčan a sedeli v ňom ešte ďalší dvaja mladí muži vo veku 27 a 23 rokov. Našiel sa v ňom ukradnutý telefón Motorola a okrem toho aj vrecko s marihuanou a dve skladačky s hnedým práškom, zrejme heroínom. Lupičov si prevzala kriminálna polícia.

NA BULHARSKEJ ULICI zasahovala hliadka polície po telefonáte, že sa tu niekto pokúša ukradnúť červenú Škodu 120. Po príchode policajtov vyskočil zo škodovky mladík, ktorý sa pokúsil ujsť a pritom zahodil ukradnuté autorádio. Zadržaného 19-ročného Bratislavčana, ktorý do auta vnikol tak, že tehlou rozbil vetracie okienko na dverách vodiča, previedli na oddelenie.

NA IPEĽSKEJ ULICI urobila polícia domovú prehliadku v byte 26-ročnej Bratislavčanky M. R. Našla dve igelitové vrecká so 40 gramami heroínovej zmesi a 1325 gramov zmesi paracetamolu a kofeínu, ktorí slúži na riedenie heroínu. Okrem toho policajti zaistili digitálnu váhu, tlmič na zbraň a 138 nábojov kalibru 7,62 mm. V byte zadržali 35-ročného K. M., občana Macedónska. V súvislosti s prehliadkou je už pre trestný čin nedovolenej výroby a držania omamných látok stíhaná 26-ročná Bratislavčanka R. G., ktorá v tomto byte v ten istý deň ráno kúpila asi päť gramov heroínovej zmesi. Prípadom sa zaoberá vyšetrovateľ.

NA ĽUBĽANSKEJ ULICI v jednom z bytov ohrozoval nožom svojho otca 38-ročný muž. Privolaní policajti ho odviedli na policajné oddelenie a zrejme tak zabránili rodinnej tragédii.

NA BLAGOEVOVEJ ULICI na parkovisku policajti spozorovali osobu, ktorá sa pokúšala pred nimi ukryť vo vozidle VAZ 2101. Na aute bolo rozbité vetracie okienko, káble spínacej skrinky boli vytrhnuté a pospájané nakrátko. Krádež auta jeho majiteľ nahlásil niekoľko dní predtým. U zlodeja, 20-ročného Mariána D. z Bratislavy policajti našli aj papierovú skladačku s hnedým práškom, zrejme heroínom. Prípad prevzal vyšetrovateľ.

(bel)

Páčil sa vám článok?